Norges fremste Thomas Mann-ekspert

Fredrik Lilleby, 2024, Ebok, Bokmål, EPUB
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.

Omtale

Fredrik Lillebys Norges fremste Thomas Mann-ekspert er en roman om seksuelle og romantiske relasjoner, litteraturens muligheter og begrensninger, levd og ulevd liv, lengsler og fullbyrdelse, overskridelse og anger. Fortelleren i denne romanen, Helge Kaspersen, er sorenskriver i Fløtterud tingrett, et stykke ut i femtiårene og gift med Randi. I hele sitt voksne liv har Thomas Mann vært hans favorittforfatter, mye på grunn av Manns urealiserte homoerotiske lengsler, som Helge Kaspersen har funnet ut at han deler. Han ser frem til en to måneders studiepermisjon fra sin stilling som sorenskriver, og planen er å skrive en 150-200 siders bok om Thomas Mann. I et forsøk på også å "få gjort noe med" sine egne homoerotiske lengsler, oppretter han en profil på datingappen Grindr, og møter etter hvert en han liker. Studiepermisjonen blir ikke helt slik han hadde sett for seg.

Romanen er lagt til samme univers som Lillebys debutroman Sorenskriveren som ville bli gatefotograf fra 2020, men er relativt frittstående.