Tidligere har Berget undersøkt et enkelt individs opplevelse av å ikke finne seg til rette i kategoriene det er henvist til. I den nye samlingen inngår det i et intimt kollektiv, plassert i ustabile landskap av åkre og hav, og årstider som forskyves. Menneskelivet er lite og sårbart. Verden er ulike konfliktområder, eller utsikten fra fyrvinduet. Og som alltid hos denne poeten gjøres det opp et bål.
og når det blir lyst blir det helt fantastisk
Andre formater
Omtale
Forfatter(e)
Anmeldelser
Kristin Berget utforsker hvordan klimakrisen former bevisstheten vår
Vissheten om at både dyr og menneskers eksistensvilkår er truet, utløser en pragmatisk, men også innstendig appell til vår overlevelsesvilje. Til forskjell fra for eksempel den danske poeten Andreas Vermehren Holm, som i sine diktsamlinger betoner menneskets rolle som vår tids største naturødeleggende kraft, er Berget mer opptatt av å utforske hvordan økokrisen former den menneskelige bevisstheten - den kollektive så vel som den individuelle.
Det er herfra, i møtet mellom mennesket og krisen, at samlingen henter sin nerve.
Kresen poesi, altså, feinchmeckerpoesi som arbeider med språket og med å bygga opp ein heilt ny måte å sjå samanhengar mellom ting på....Lyrikk kan ha mykje med filosofi å gjera. Og i dikt som dette, som grip fatt i den aller mest dagsaktuelle tenkinga, kan ein rett og slett snakka om samtidsfilosofi like mykje som om samtidslyrikk.
Hadle Oftedal Andersen, Klassekampen