Paris etter frigjøringen av Antony Beevor og Artemis Cooper (Innbundet)

Paris etter frigjøringen

1944-1949

Antony Beevor og Artemis Cooper, 2005, Innbundet, Bokmål
Arne-Carsten Carlsen (Oversetter)
399,–
Utsolgt, annen utgave skaffes.

Omtale

En medrivende skildring fra en avgjørende periode i europeisk politikk og kulturhistorie, skrevet av suksessforfatteren Antony Beevor!

Antony Beevor og hans kone Artemis Cooper skriver om livet i Paris etter frigjøringen i 1944. Oppgjøret mellom de gamle og tyskernes franske venner, står sentralt i boka. Vi møter også kunstnere, politikere og diplomater i et fascinerende miljø der intriger og maktkamp fulgte i krigens kjølvann. Hemingway, Sartre, Simone de Beauvoir, Picasso, Gertrude Stein og Samuel Beckett er bare noen av personene i boka.

Metropolen Paris etter frigjøringen i 1944: Venner, fiender, politikere, diplomater, kjente kunstnere og lykkejegere. Hemingway, de Gaulle, Sartre, Simone de Beauvoir, Picasso, Gertrude Stein og Arthur Koestler. Storpolitikk, rasjonering, bordeller, jazzkjellere, salonger, rettssaler og gamle slott.

Antony Beevor – forfatter av bestselgerne Stalingrad og Berlin – Nederlaget 1945 - og hans kone Artemis Cooper, som også har skrevet flere bøker, tegner et intimt bilde av livet i Paris i etterkrigstiden. Med utgangspunkt i et utall kilder, blant annet personlige brev og dagboknotater, avdekker de et fascinerende miljø og beskriver et livlig persongalleri der intriger og maktkamp fulgte i krigens kjølvann.