Ren som snø

George P. Pelecanos, 2004, Innbundet, Bokmål
Torleif Sjøgren-Erichsen (Oversetter)
329,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Derek Strange er en tidligere politimann som har startet for seg selv. Nå driver han privat etterforskning under firmanavnet “Strange Investigations”. I "Ren som snø" blir han oppsøkt av moren til en politimann som er blitt skutt og drept av en kollega. Den drepte var svart, politimannen som skjøt var hvit, og han ble frifunnet av politiets interne etterforskningsorgan. Moren vil at Strange skal finne ut hva som egentlig skjedde, og etterforskningen sender Strange inn i dypet av Washingtons underverden der lovens håndhevere og forbrytere opererer etter sine egne hemmelige lover. Her er et menneskeliv ofte mindre verdt enn penger og dop. Strange får uventet hjelp av politimannen som skjøt, Terry Quinn. Quinn lever dårlig med minnene om den fatale natten, og han trenger å ta et oppgjør med minnene han har fra episoden. Det skal vise seg at hva som er sant avhenger av øynene som ser.

Med "Ren som snø" skriver George Pelecanos seg rett inn i den hardkokte amerikanske krimsjangeren, boken er den første i serien med paret Strange og Quinn. Det kommer flere.

George P. Pelecanos har vært selger både i elektronikkbransjen og i skobransjen, han har også jobbet i bar og på byggeplass, og han har vært filmprodusent. Han har skrevet en rekke kriminalromaner fra den amerikanske hovedstaden, bøker som har gitt ham tilnavnet “Washington DCs Zola”. Det var med Ren som snø at han for alvor ble kritikernes yndling. Flere av Pelecanos' bøker blir filmet.

Les utdrag fra boken [pdf]