Søstrene fra Jersey

Gill Thompson, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
Ann-Magritt Sævold (Oversetter)
179,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

NYHET fra Gill Thompson: Søstrene fra Jersey

1940: Søstrene Alice og Jennie er i tyveårsalderen og har livet foran seg da tyskerne okkuperer deres hjem, kanaløya Jersey.
Sykesøsteren Alice beordres til å arbeide på et tysk sykehus. Det hun ikke vet, er at arbeidet kommer til å føre til stor kjærlighet – men også fryktelige prøvelser. For Jennys del, innebærer okkupasjonen at hennes drømmer om studier på Cambridge blir knust. Rastløsheten får henne til å søke seg til en gruppe øyboere som motarbeider okkupantene.

1996: En eldre kvinne ser tilbake på sitt liv. Hun minnes spesielt oppveksten på Jersey og sin søsters sorgløse latter. Hun minnes hvordan krigen rammet dem hardt, og søsterens motvillige reise derifra. Men gjennom årene fantes et fast punkt i tilværelsen: Fyrtårnet som alltid ledet dem tilbake til land.

"Gill Thompson er en mester i å skrive om andre verdenskrig, ofte basert på ekte hendelser ... En i begynnelsen lavmælt fortelling, som blir mer dramatisk og engasjerende, og hele tiden like vanskelig å legge fra seg." Expressen Söndag

To søstre blir tvunget til å gå hver sin vei da krigen rammer Jersey. Begge utsettes for umenneskelige prøvelser, og krigen kommer til å forandre dem for alltid.

"Jeg elsket denne (...) om forbudt kjærlighet, mot og håp. En sterk fortelling om familiebånd som blir utsatt for de sterkeste prøvelser under andre verdenskrig." Kerry Fisher, forfatter

"En fantastisk fortelling om søstre, mot og offer som vil fenge til siste side er lest." Andie Newton

"Ga meg en klump i halsen. Har ikke klart å glemme denne fortellingen." Suzanne Goldring

"Hjerteskjærende, oppslukende, nydelig og troverdig. Anbefales sterkt, sammen med en kleenex." Louise Fein