Speilets hukommelse

og etterlatte dikt

Sigurd Helseth, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
299,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Speilets hukommelse er manuset Sigurd Helseth leverte like før han døde i 2021. Denne boken inneholder i tillegg hans etterlatte dikt.

I Sigurd Helseths diktning har det helt fra debuten i 1975 pågått en stadig utforskning av diktets mulige former og poesiens språklige uttrykk. I hans poetiske univers forenes det sanselige og abstrakte, det konkrete og mytiske, det eksistensielle og det drømmeaktige.

Speilets hukommelse foreligger i forlengelsen av Sigurd Helseths langvarige poetiske utforskning. Speilets hukommelse er en helhetlig komposisjon inndelt i fem ulike seksjoner, der hver av dem skiller seg ut gjennom formmessige grep. Enkelte dikt kan ha en rolig overflate og vise en kjent virkelighet, mens andre kan sprenge overflaten innenfra i en billedlig og språklig dramatikk for å åpenbare det ukjente.

Diktene i denne utgivelsen favner vidt, fra barnets blikk og lek til den aldrendes klartenkte ro. Vi beveger oss gjennom årstider og naturens rytmer, betrakter fuglene på himmelen og siler jord mellom hendene. Samlet viser diktene frem en poet med stor kontroll på språk, form og billedbruk.