I Spillet om Syria presenterer en av våre fremste Midtøsten-eksperter Syrias moderne historie på en både lettfattelig, innsiktsfull og engasjerende måte, samtidig som hun formidler ny kunnskap om dette krigsherjede landet. Boken legger særlig vekt på stormaktenes rolle vis-à-vis Syria og viser hvordan regionale og nasjonale konfliktlinjer har satt sitt preg på landets utvikling helt fram til våre dager. Syrias skjebne forklares på denne måten både i et historisk og et storpolitisk perspektiv.
Spillet om Syria
Andre formater
Omtale
Forfatter(e)
Anmeldelser
«Hilde Henriksen Waage bretter ut Syrias tragedie i detalj. [...] Den store styrken i Waages bok er katalogiseringen av begivenhetene på bakken – militært og sivilt – og en rik gjennomgang av det politiske og diplomatiske spillet som gang på gang har strandet fordi altfor mange interessenter har ulike planer og mål.»
Jon Rognlien, Dagbladet, 22.03.2024«Til tider er dette tilnærma briljant framstilt, som spenningsforholdet mellom Sadat og Assad i 1973, som verkelig fortel oss kvifor krigen det året gjekk som han gjorde. Her er det mye nytt materiale og nye forståingar som er sentrale for studiet av denne regionen i moderne tid. [...] Waage [har] skrive ein studie av det internasjonale maktspillet rundt Syria, og rolla landet hadde i dei mange konfliktane i Midtausten etter 1945, som må vere tvungen lesing for alle som vil uttale seg om kva som skjer i Syria.»
Knut S. Vikør, Historisk tidsskrift 3/2023Les hele anmeldelsen«... hun formidler et vell av kunnskaper i et tilgjengelig språk, alt uten at vi lesere mistet tråden. Gjennom oversiktlige kapitler og fortreffelige kart loses vi gjennom ulike tidsepoker, land, temaer, hovedpersoner og aktører, som gir god bakgrunn for å forstå den sammensatte, grusomme og langvarige krigen etter 2012.»
Tore Linné Eriksen, Klassekampen 14. januar 2023Les hele anmeldelsenSpennende om stakkars Syria
«Så klart og oversiktlig om Midtøsten at boka kan fungere som et oppslagsverk. [...] Dette er en lettlest bok, skrevet i et enkelt språk, og det er sannelig godt gjort å skape noe så ryddig ut av alle disse irrgangene. Men kanskje er det nettopp i det et håp kan ligge. Man kan ikke gå inn i Midtøsten uten kunnskap. Nå får også den allmenne leser tilgang på den.»
Aasne Jordheim, Forskerforum 10/2022Les hele anmeldelsen