Alex Garland, 2013, Heftet, Bokmål
Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

KULTROMAN OG MILLIONSELGER VERDEN OVER

201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Prima strandlektyre
Morten Abrahamsen, VG

Omtale

Richard lander i Øst-Asia på jakt etter et jordisk paradis. I Thailand kommer han over et kart med løfter om en ukjent øy, en tilbaketrukket strand og en ny måte å leve på. Det han finner når han ankommer målet er mer ekstraordinært, spektakulært og skremmende enn hans villeste drømmer. Men hvor lenge kan paradis overleve her på jorden? Og hvor langt er Richard villig til å gå for å bevare det?

"Et fengslende eventyr og et fascinerende puslespill."
The Times

"Forfriskende, lettlest, betydningsfull og smart"
Nick Hornby


"En nervepirrende tur inn i mørkets hjerte."
Sunday Times

"Spennende og overraskende troverdig. Garland har en klar, medrivende fortellerstil og levende forestillingsevne. [...] Boken er en genuin pageturner [...] imponerende skildring."
New York Times Book Review

«En rasende intelligent roman [...] en bok som beveger seg med et driv og en eleganse de fleste andre forfattere bare kan drømme om.»
Washington Post

"snakk om å treffe blink. Stranden er boken som setter en stopper for all annen litteratur om samme emne. [...] I all sin enkelhet er Garlands debutbok enormt lettlest, samtidig er det alvorlige temaer han tegner opp, og denne blandingen har gjort at det er en av de største boksuksessene i Storbritannia siden den kom ut i 1996."
Morten Abrahamsen, VG

«Du har en fremragende bok i hendene. Stranden er forbløffende lesning. Garland klarer å fange leseren allerede fra første side. Romanen bygger seg opp til en sprakende finale, og vekker interessante moralske spørsmål. Ikke siden Donna Tartts Den hemmelige historien har denne leser blitt så imponert og bergtatt av en debutroman.»
USA Today

"Hypnotiserende lesning som du ikke greier å legge fra deg."
Maxim

"Fullstendig medrivende, briljant utført."
Q Magazine

"Skarpsynt [...] en enestående spenningsroman."
The Times Literary Supplement

"En presis og drivende fortelling, med skarp ironi og god gammeldags romantikk."
Guardian

«En fantastisk roman av Alex Garland. En spennende roman som provoserer og engasjerer med sitt skarpsyn.»
The Times Literary Supplement

«Denne 26 år gamle London-forfatterens rike debutroman, kan bli like stor som Trainspotting, og skylle opp på våre strender som ‘the next big thing’.»
Time Out

«Stranden er både relevant og fascinerende lesning.»
Time Out

«Generasjon X møter Fluenes herre i dette drivende eventyret av en roman … Garland viser en svært stødig hånd i denne modige, eksotiske thrilleren. En dyktig utført roman om opphøret av et jordisk paradis.»
People Magazine

"En høyst selvsikker debut. Denne skarpe romanen kommer til å bli stående i historien som en definerende tekst innenfor skjønnlitterær reiselitteratur."
Daily Telegraph

«Jeg mistenker at mange unge lesere vil bli dypt takknemlige for denne britiske forfatterens observasjoner og vil trykke boken tett til brystet. Resten av oss vil bare være glade for å få være med på reisen. Stranden kombinerer en usannsynlig sammensetning av innflytelser – Mørkets hjerte, filmer om Vietnamkrigen, Fluenes herre, Super Mario-videospill … Stranden er ambisiøs og drivende lesning.»
Washington Post

"Garland har skrevet en mektig og skremmende troverdig roman."
Company

"Et litterært adrenalinrush. Det Irvine Welsh gjorde for den moderne junkie, gjør Alex Garland for tusener av unge eventyrere"
Punch

"Garlands prosa er oppsiktsvekkende klar."
Spectator