Raymond Johansen Gjennom krisa

Raymond Johansen sto støtt gjennom den største krisa i moderne tid, og ble en av pandemiens mest markante norske politikere. I boka «Gjennom krisa» forteller han om de dramatiske øyeblikkene - om ledelse i krise, politisk strid, og en by og et land som over natten ble endret til det ugjenkjennelige. Han bruker sine politiske og personlige erfaringer til å ta tak i utfrodringer vi står overfor som samfunn og som enkeltmennesker.

Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, høsten 2022.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Raymond Johansen

Raymond Johansen (f. 1961) er byrådsleder i Oslo og tidligere partisekretær i Arbeiderpartiet. Under begge Jens Stoltenbergs regjeringsperioder var han statssekretær i Utenriksdepartementet. Han har også vært avdelingsleder i Norad og generalsekretær i Flyktningehjelpen. Gjennom krisa er hans første bok.

Les mer
Foto: Anna-Julia Granberg BLUNDERBUSS

Gjennom krisa

Raymond Johansen og Anders Lundell

Raymond Johansen sto støtt gjennom den største krisa i moderne tid, og ble en av pandemiens mest markante norske politikere. Her forteller han om de dramatiske øyeblikkene - om ledelse i krise, politisk strid, og en by og et land som over natten ble endret til det ugjenkjennelige. Han bruker sine politiske og personlige erfaringer til å ta tak i utfrodringer vi står overfor som samfunn og som enkeltmennesker.


Hva fortalte krisa oss om det norske felleskapet? Hvordan kan vi unngå at Norge etter pandemien blir preget av enda større ulikhet og avstand mellom folk? Raymond Johansen har skrevet en personlig og politisk bok, der han viser oss de prinsipielle, etiske og menneskelige utfordringene som kom til syne under pandemien. Han forteller ærlig om usikkerhet, politisk konflikt og hva som har preget ham som leder og politiker.


Gjennom krisa er en fortelling om vår nære historie - fra en som var med på å forme den.

Les mer