Funfact-bonanza! Med Tom og Jorunn Egeland

Visste du at det i løpet av 17. mai-uken selges det omtrent 20 millioner pølser i Norge? Det er omtrent fire pølser per nordmann. De fleste spiser grillpølser, men på Østlandet selges mest wienerpølser.

Mange boklesere kjenner Tom Egeland best som bestselgende krimforfatter. Men sammen med datteren Jorunn er han aktuell med en ganske annen type bok: «Gøy å vite» er en triviabok med morsomme og unyttige fakta som kan redde et kjedelig middagsselskap. Her avslører de sine favoritter.

Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, våren 2023.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Tom Egeland

Tom Egeland (f. 1959) jobbet som journalist i mange år før han i 2006 bestemte seg for å bli fulltidsforfatter. Han debuterte i 1988 med grøsseren Stien mot fortiden, og fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2001 med romanen Sirkelens ende. Hans første barnebok, Piken i speilet, ble utgitt i 2007. Tom Egeland har blant annet blitt tildelt Rivertonprisen, og bøkene hans er oversatt til en lang rekke språk.

Les mer
Raymond Mosken

Gøy å vite

Jorunn Egeland og Tom Egeland

Gøy å vite er en samling med uventede, artige fakta om en rekke ulike temaer fra inn- og utland, og spenner fra ord og uttrykk, ski, og romantiske filmer til årets måneder, kaffe og is. Perfekt bok til quiz, ferie eller hjemmekos. Garantert underholdende og lærerik! Visste du for ekspempel at saueblod, sild og ost har vært brukt som skismurning? Eller at det tar rundt 12 minutter å gjøre rå potet til ferdig potetgull?

Les mer