Krimspesial 2022
Podkast med Chris Tvedt, Jørgen Jæger og Ørjan N Karlsson

Som regel er det et vanlig publikum som må svare på quiz-spørsmål. Her er det krimforfatterne selv som blir kryssforhørt om hva de kan om sine egne bøker. Forfatterne er Chris Tvedt, Jørgen Jæger og Ørjan N. Karlsson. Opptaket ble gjort på krimfestivalen i Oslo 2022.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Chris Tvedt

Chris Tvedt (f. 1954) er født i Bergen. Han er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere årene har han vært forfatter på heltid.

Tvedt debuterte i 2005 med kriminalromanen Rimelig tvil. Han har senere skrevet flere bøker med advokathelten Mikael Brenne som gjennomgangsfigur. I 2010 fikk han Rivertonprisen for Dødens sirkel. I 2012 utga han Av jord er du kommet, med kriposetterforsker Edvard Matre i hovedrollen, og i 2013 kom Den blinde guden, som han har skrevet sammen med sin kone, Elisabeth Gulbrandsen. VGs Sindre Hovdenakk ga denne boken terningkast 6 og skrev blant annet følgende i sin panegyriske anmeldelse: «...et flott gjennomført stykke arbeid [...] Kort sagt: God fornøyelse!.» Den tredje boken om Matre, Djevelens barn, kom høsten 2014. Tvedt har også skrevet bøker for ungdom.

Oversikt over utgivelsene i Mikael Brenne-serien ser du her.

Oversikt over utgivelsene i Edvard Matre-serien ser du her.

Les mer
Foto: Maja Hattvang

Demonenes sang

Chris Tvedt

Tretten år gamle Thorgil lever et helt vanlig liv i 1930-tallets Oslo. En dag snus alt på hodet. Thorgil får vite at han er halvt dverg, og at hans far, som han aldri har truffet, er dvergenes konge. I følge med to krigere forlater han den hjemlige tryggheten og begir seg ut på en reise gjennom et urolig Europa, til dvergenes rike langt inne i Tien Shans ville fjell. Men kongedømmet er truet av både indre og ytre fiender. Snart er Thorgil en viktig del i kampen for å hindre at dvergenes rike skal gå under.


Demonenes sang er første bok i Villstjerne-trilogien, og Chris Tvedts debut som barnebokforfatter.

Les mer

Jørgen Jæger

I mange år har skrivingen vært Jørgen Jægers (f. 1946) hobby og biinntekt. Over 20 kriminalnoveller har vært publisert i magasiner og ukeblader. Inspirasjon til snedige kriminelle gåter og grufulle handlinger får han på sine mange og lange turer sammen med boarder collien Birk på Korsneset og i Fanafjellet utenfor Bergen. "Skyggejakten" var hans debut som krimforfatter og den første i serien om lensmann Ole Vik.

Les mer
Bildet av Jørgen Jæger

Karma

Jørgen Jæger

Dette er Jørgen Jægers femte frittstående bok om lensmann Ole Vik.


En mann forsøker å ta livet av seg på Korsneset i Bergen, men en turgåer griper inn. Da politiet ankommer, er mannen død og turgåeren sporløst forsvunnet.


It-medarbeider Sebastian Maddox blir funnet død i en bakgård. Har han tatt sitt eget liv, slik det ser ut til? Det avdekkes uregelmessigheter i etterforskningen, og lensmann Ole Vik blir bedt om å gjennomgå saken på nytt.


Etter hvert trer konturene av en kynisk bakmann frem – en mann som hensynsløst dreper enhver som står i veien for ham. Mannen kaller seg ”Karma”. Men hvem er han? Ole Vik har bare noen få timer til å finne det ut.

Les mer