Påskekrimspesial 2023: Gjengkriminalitet med Pascal Engman og Bjerre & Casserfelt

Både i virkeligheten og i fiksjonen har gjengkriminalitet blitt et økende problem. Det svenske forfatterparet Bjerre & Casserfelt skriver serien «Linje 17» om forstaden Bagarmossen i Stockholm, et Sverige i miniatyr der motsetningene bobler under overflaten. Journalisten og forfatteren Pascal Engman har gjort dypdykk i det kriminelle miljøet i Sverige for å skrive om gjengkriminalitet i sin nyeste bok.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Ekko av et skudd

Lisa Bjerre og Susan Casserfelt

I serien Linje 17 følger vi politifolkene Lina Kruse og Jack Karlberg i deres kamp mot kriminalitet i stockholmsforstaden Bagarmossen.

Politiassistent Lina Kruse rykker ut på et oppdrag der alt går galt. Et skudd går av og et menneske dør. Skuddet sender en trykkbølge av sinne gjennom byen. Demonstrasjoner mot politivold eskalerer når motdemonstranter mobiliserer et borgervern. Hvor mange må dø før voldsspiralen stoppes?


«Jeg tør allerede nå gjette at denne serien kommer til å bli en klassiker i svensk krimlitteratur.» Upsala Nya Tidning


«Dette er en spennende fortelling lagt til dagens hårdnande samfunn med voksende klasseskiller og med sterke karakterer som hele tiden utfordres av sine moralske konflikter.» Kapprakt


«Bjerre & Casserfelt skriver så realistisk og dagsaktuelt at det kjennes som man som leser er med på utrykningen. Jeg blir gjerne med på neste utrykning langs linje 17.» @boknjutaren

Les mer