Hanne Gellein - Sykepleier og massemorder

I 1983 ble Arnfinn Nesset, en tidligere sykepleier, dømt for å ha drept 22 mennesker på et sykehjem i Orkdal. I «Døden skal du lide» bruker krimforfatter og sykepleier Hanne Gellein en av Norges mest beryktede drapssaker som utgangspunkt for sin karakterdrevne psykologiske krim. Hør Gellein i samtale med Knut Gørvell. 

Opptaket er gjort på arrangementet Boktips LIVE i Cappelen Damm-huset, høsten 2022.

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Hanne Gellein

Hanne Gellein (f.1978) er fra Trondheim, men bor i Østersund. Hun er utdannet sykepleier og debuterte i 2020 med Alle fugler små til strålende kritikker. Debutboken ble stemt fram til finalen i Årets Ulest 2021. Døden skal du lide kom i 2022, en karakterdreven krim om norgeshistoriens verste seriemorder. For denne ble hun nominert til krimprisen Sølvkniven. Aldri være trygg er Hanne Gelleins tredje krimroman, en intens historie med thrillerens tempo.

Les mer
Foto: Gunn Anita Sund

Døden skal du lide

Hanne Gellein

Døden skal du lide er Hanne Gelleins andre krimroman, og er en karakterdrevet psykologisk krim inspirert av virkeligheten.


Den viser oss hvilke grufulle handlinger et forkvaklet menneskesinn kan få seg til å forsvare. Religiøs fanatisme, forvrengt selvbilde og kunsten å stole på seg selv står sentralt.

På Moveien sykehjem virker beboerne forskremte, redde og forvirrede. I det siste har det vært usedvanlig mange dødsfall med en uvanlig hard influensasesong, og samtidig er det lite penger til vedlikehold. Stakkars demente Alma Lien, hun kom seg ut gjennom de stengte dørene og ble funnet frosset i hjel.


Rekken av dødsfall gir patologen Silje Andersen en dårlig følelse, og hun mistenker at noe kan være fryktelig galt. Men hvordan kan hun klare å bevise det? Det er jo naturlig at de gamle dør.Les mer