Krimspesial 2022
Podkast med Jørn Lier Horst, Alex Michaelides, Kristina Ohlsson, Aslak Nore og Johan Theorin

Samtaler med Jørn Lier Horst, Alex Michaelides, Kristina Ohlsson, Aslak Nore og Johan Theorin. Programleder er Asbjørn Slettemark. Opptaket ble gjort på Krimfestivalen i Oslo 2022. 

 

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Alex Michaelides

Alex Michaelides ble født på Kypros i 1977 og har gresk far og engelsk mor. Han studerte engelsk litteratur på Cambridge og fikk sin MA i manusutvikling ved filminstituttet i LA. Han har skrevet manus til flere store Hollywood-filmer. Han bor i London.

Michaelides fikk en eventyrlig start på forfatterkarrieren med Den tause pasienten – som ble den mest solgte debuten i verden i 2019. Den lå over ett år på New York Times' bestselgerliste og er solgt til 49 land, noe som er rekord for en britisk debutant. Brad Pitt og Plan B har sikret seg filmrettighetene til thrilleren, som har ligget på bestselgerlistene i hele verden og har fått glimrende kritikker av internasjonal presse. Også i Norge har anmelderne latt seg begeistre og landet på terningkast 5 og 6. Forfatteren deltok på Krimfestivalen i Oslo 2020.

Les mer
© Wolf Marloh.

Jomfruene

Alex Michaelides


Jomfruene er en smart, sofistikert og overraskende psykologisk thriller fra Alex Michaelides, forfatteren av krimsensasjonen Den tause pasienten, som ble solgt til 50 land og lå over ett år på New York Times' bestselgerliste.


Psykoterapeut Mariana drar til Cambridge da en studievenninne av niesen blir funnet myrdet. Her blir Mariana involvert i en hemmelig gruppe jenter som går under navnet Jomfruene. Da enda en student blir funnet drept, blir Mariana overbevist, til tross for alibiet, at den karismatiske professor Edward Fosca står bak drapene. Men hvorfor skulle professoren drepe studentene sine? Og hvorfor vender han stadig tilbake til teksten om Persephones reise til ned i underverdenen?

Les mer
Jomfruene
JomfrueneAlex Michaelides
399,–