Bokpod
Podkast med Merethe Lindstrøm

Merethe Lindstrøm forteller om rotløs barndom, kunstnerfamilien, høy musikk, tinnitus, Fra vinterarkivene og hvorfor hun nå bor i England.

Merethe Lindstrøm (f. 1963) debuterte som forfatter i 1983 med novellesamlingen Sexorcisten og andre fortellinger og har skrevet ytterligere fem novellesamlinger og åtte romaner. Alle bøkene hennes har fått god mottakelse og interessen for forfatterskapet har lenge vært stigende. Merethe Lindstrøm er en av de viktigste samtidsforfatterne i Norge i dag. Hun er blitt kalt en tvilens forfatter, en som urovekkende presist skildrer menneskets innerste smertepunkter. For novellesamlingen Gjestene (2007) ble Lindstrøm nominert til flere viktige litteraturpriser, og hun fikk Doblougprisen for sitt forfatterskap. Dager i stillhetens historie (2011) førte til et endelig gjennombrudd, også internasjonalt.

Hun mottok både Kritikerprisen og Nordisk Råds litteraturpris for romanen. Den siste romanen Fra vinterarkivene er Lindstrøms åttende roman. Den er en akutt og dypt personlig roman. I glassklare bilder av omgivelsene til personer som befinner seg i en slags eksistensiell nød og hjelpeløshet overfor livet, speiler forfatteren sin egen historie.

For mer informasjon om Merethe Lindstrøm og hennes bøker, les mer på Oktober.no.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.

Lindstrøm Merethe

BokPod

Portrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal

BokPod bygger på den svært populære podkasten med samme navn. Dette er en unik samling med 18 intervjuer - tidløse møter med Norges viktigste forfattere. Her forteller de om skriving, arbeidsmetoder, rutiner, i det hele tatt – tanker omkring det å være forfatter, men like viktig - hvorfor nettopp de ble forfattere.


Intervjuer er Hallgeir Opedal - en prisbelønt journalist og en av landets mest erfarne og kjente portrettører, blant annet kjent fra Dagbladet Magasinet. Han har bearbeidet intervjuene og fylt på med materiale som ikke ble publisert i podkasten.


Intervjuer med Roy Jacobsen, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Frode Grytten, Tomas Espedal, Karin Fossum, Herbjørg Wassmo, Kim Leine, Kolbein Falkeid, Tom Egeland, Ketil Bjørnstad, Beate Grimsrud, Lars Saabye Christensen, Jon Michelet, Tove Nilsen, Vetle Lid Larssen og Jo Nesbø.

Les mer
BokPod
BokPodPortrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal
399,–