Bokpod
Podkast Per Petterson

I denne podkasten forteller Per Petterson om den sene debuten, setningene som aldri kommer, Ut og stjæle hester, tragedien Scandinavian Star og om den nye romanen Menn i min situasjon.https://prod-cappelendamm-portal.dev.cappelendamm.no/

Per Petterson (f. 1952) debuterte med novellesamlingen Aske i munnen, sand i skoa i 1987. Han har siden utgitt sju romaner, blant dem Ut og stjæle hester (2003) som også ble en stor internasjonal suksess.

I Storbritannia ble han som første norske forfatter noensinne tildelt Independent Foreign Fiction Prize og The International IMPAC Dublin Literary Award.

I USA ble romanen  Ut og stjæle hester kåret til en av de fem beste fiksjonsbøkene i 2007 i New York Times, og en av de ti beste fiksjonsbøkene i Time Magazine og Entertainment Weekly, og den britiske avisen Times kåret den som eneste skandinaviske roman på sin topp 100-liste over beste bøker siste tiår.

I 2008 utkom Jeg forbanner tidens elv. For denne mottok Petterson Brageprisen, Kritikerprisen og Nordisk råds litteraturpris. Jeg nekter, Pettersons niende bok, utkom i 2012. For denne ble han tildelt Bokhandlerprisen.

For mer informasjon om Per Petterson og hans bøker se nettsidene til forlaget Oktober.

Om BokPod

BokPod presenterer Norges mest interessante forfattere. Ta med deg dine favorittforfattere – når som helst, hvor som helst. Intervjuer er Hallgeir Opedal, prisbelønt portrettør kjent fra Dagbladet Magasinet.

Bokpod er sponset av Cappelen Damm og Storytel med støtte av Fritt ord.  Produsent Monkberry.

Per Petterson

BokPod

Portrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal

BokPod bygger på den svært populære podkasten med samme navn. Dette er en unik samling med 18 intervjuer - tidløse møter med Norges viktigste forfattere. Her forteller de om skriving, arbeidsmetoder, rutiner, i det hele tatt – tanker omkring det å være forfatter, men like viktig - hvorfor nettopp de ble forfattere.


Intervjuer er Hallgeir Opedal - en prisbelønt journalist og en av landets mest erfarne og kjente portrettører, blant annet kjent fra Dagbladet Magasinet. Han har bearbeidet intervjuene og fylt på med materiale som ikke ble publisert i podkasten.


Intervjuer med Roy Jacobsen, Dag Solstad, Vigdis Hjorth, Ingvar Ambjørnsen, Frode Grytten, Tomas Espedal, Karin Fossum, Herbjørg Wassmo, Kim Leine, Kolbein Falkeid, Tom Egeland, Ketil Bjørnstad, Beate Grimsrud, Lars Saabye Christensen, Jon Michelet, Tove Nilsen, Vetle Lid Larssen og Jo Nesbø.

Les mer
BokPod
BokPodPortrettintervjuer med søylene i norsk litteraturHallgeir Opedal
399,–