Boktips LIVE
Tinashe Williamson om rasisme

Tinashe Williamson ville lage et verktøy for å snakke om rasisme på tvers av generasjoner. Den vanskeligste samtalen var den hun måtte ha med sin egen datter.

Håndbok for unge antirasister

Håndbok for unge antirasister

Tinashe Williamson

Håndbok for unge antirasister av Tinashe Williamson belyser og engasjerer, og oppfordrer til det aller viktigste: nemlig dialog. Gjennom ti kapitler og ti fiktive karakterer svarer Williamson på spørsmål som hva rasisme egentlig er, hvorfor representasjon er viktig og hva man kan si hvis man opplever at noen blir diskriminert mot på grunn av hudfargen sin.


Rasisme er et vanskelig tema for oss voksne å navigere, og for mange er det derfor ekstra krevende å snakke med barna våre om det. For hva skal man egentlig si? Hvor skal man begynne?


Denne engasjerende, inkluderende og lærerike boka er skrevet i "skoledagbokformat" med oppgaver og samtaler som barna lett kan ta med de voksne hjemme eller sammen med klassen på skolen. Målet er å gi stafettpinnen videre til den oppvoksende generasjonen, og få dem til å føle at de har makt til å forandre verden. Sammen står vi sterkere, og bare ved å anerkjenne problemet kan vi få bukt med det.


Dette er en uunnværlig bok for barn fra 9 år og oppover, og den vil fungere like godt hjemme som i undervisningssammenheng.

Les mer
Håndbok for unge antirasisterTinashe Williamson
288,–
Veil. pris329,–Du sparer41,–

Tinashe Williamson

Tinashe Williamson (f. 1985) er en samfunnsengasjert skuespiller, modell og frilanser innen PR. Håndbok for unge antirasister er hennes første bok.

Les mer
Foto: Truls Qvale