
Erlend Wichne
Erlend Wichne (f. 1991) kommer fra Mandal. Han debuterte i 2015 og har siden gitt ut flere diktsamlinger og gjendiktninger.
Titler i salg
Kategori
Format
Språk



Tid for anerkjennelse: Andre verdenskrig i fortid og nåtid
Trond Bjerkås, Thomas V. H. Hagen og Gunhild Aaby
Tid for anerkjennelse: Andre verdenskrig i fortid og nåtid
Gunhild Aaby, Trond Bjerkås og Thomas V. H. Hagen





Anmeldelser
«Fra første side i Og er Erlend Wichne i gang med et imponerende prosjekt: å knytte i hop laksens væren med et liv på flukt, fylt av frykt. (…) Det handler om klima, og det handler om krig. Den sikre og myndige tonen fungerer godt: Wichne gjør krav på leserens oppmerksomhet, og får den. (…) Wichnes bok er både ubehagelig og oppløftende å lese, og den lykkes med å hviske ut grensene, slik at laksens og menneskets frihetskamp blir et felles anliggende.»
Tora Sanden Døskeland, Klassekampen Bokmagasinet om Og«Wichne har en overbevisende evne til å skape interessante poetiske strekk (…) en sterk poetisk grunnmotor som holder denne mangslungne tekststrømmen gående.»
Fredrik Parelius, Krabben Poesikritikk om Og«(…) dette er et diktverk som står seg, og som man bør bruke tid på for å komme til rette med hva forfatteren søker å få til. (…) Jeg kunne brakt haugevis med sitater fra boka, sitater som viser en enorm poetisk dristighet og kraft. (…) Vi må opplyses, vi må se det, vi må snakke om det. Jeg kjenner at dette er noe av Erlend Wichnes mening med denne boka.»
Emil Otto Syvertsen, Sørlandsbok om Og"en engasjerende og sterk tekst om å forholde seg til en familieskam snart 80 år etter andre verdenskrig."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen om Sankthans"Det er en beundringsverdig bok. (…) Her er mangt et øyeblikk av identifikasjon med naturfenomener, enten vi nå snakker nåtid og krise i naturen, eller fortid og framtid."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen om trær / fall / flakse / stå / topp / hopp"Det er noe friskt og uforferdet over den unge mandalittens dikt. Han tør, han våger, han drister seg til å skrive enda mer om havet og kjærligheten."
Emil Otto Syvertsen, Fædrelandsvennen om Hav, sløyd