Frederik Svindland nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris 2017

Svindland debuterte med romanen Pelargonia i 2016.

 

Frederik Svindland er nominert til den høythengende Vesaas-prisen 2017.

Frederik Svindland er nominert til Tarjei Vesaas' debutantpris for den originale debutromanen Pelargonia.

Juryens begrunnelse 

Frederik Svindland (f. 1985) debuterer med romanen Pelargonia , eit sjeldant følsomt barne/ungdomsportrett der den kvardagslege optikken sildrar gjennom eit språkleg nærleik- og kjærleiksfilter som har slåande effekt på lesaren. Det er som om det fysiske ved det kjente og kjære huset, og ved familiens trygge potensial, varsamt er løfta ut i naturen der romanens karakterar og stemme står i direkte kontakt med dogget i graset, trekronene, plommene og ”en stor, klumpete sky (…) fortøyd til jorden med en usynlig trosse”.

Ladinga i romanen er ikkje vendt mot det mellommenneskelege konfliktsstoffet. Teksten er heller ein hyllest til det å lytta og ei slags ansvarleggjering av stilla: ”Når man plutselig ikke har mer å si, hvor mye annet finnes det ikke å lytte til”.

Vesaasprisen

Hvert år deler Den norske Forfatterforening ut den høythengende Vesaas-prisen – Tarjei Vesaas’ debutantpris – til årets beste skjønnlitterære debutant.

Vinneren av prisen mottar 60 000 kroner og et diplom.
 
Les også:
Intervju med forfatteren på Boktips.no. 

Pelargonia

Pelargonia

Frederik Svindland

En ung gutt «trekker en bue med blikket fra den ene enden av hagen til den andre» og blir slått av alle inntrykkene: kirsebærtreet, smørpakningen på bordet, sprederen i langsomt veiv over plenen. Pelargonia er en billedrik og original debutroman skrevet med en usedvanlig presisjon. Den er en hyllest til mor og far, til hverdagene og naturen, fortalt av en svært følsom hovedperson.

Les mer