Visuelt vinnere 2023
Grafill: En gull og to diplomer

Hele 3 av Cappelen Damms barnebøker ble tildelt pris under Visuelt sin prisutdeling. Vi gratulerer illustratørene Kristin Roskifte, Eivind Gulliksen og Anna Fiske.

bilde av barnebøker
Barnebøkene "Museum", "Rare ord" og "Se opp for plaskrein!"  har fått Gull og Diplom under Visuelt-prisutdelingen i 2023.  "Hi hi!" som er i samme serie som "Se opp for plaskrein!" fikk Diplom i 2022.

Kategorien undervisning, fakta og informasjonsillustrasjon 

Gull til "Rare ord"

Juryens kommentar: Et ambisiøst stykke arbeid som løser briefen veldig godt. Boken oppleves som pedagogisk, positiv og spennende! Det er en styrke i dette prosjektet at illustratøren stoler på det grafiske som hovedillustrasjon i en bok om ord. Dette er en bok som kommer til å ha et langt liv. Den detaljrike formgivingen tar prosjektet til et veldig høyt nivå. Det er åpenbart at illustratøren har lagt masse kjærlighet ned i prosjektet som gjør det naturlig å ta godt vare på denne skatten.

Kristin Roskiftehar en MA i illustrasjon fra Kingston University i London, og en BA i illustrasjon fra Cambridge School of Art. Den internasjonalt anerkjente illustratøren Roskifte har skapt en leken, fargerik og sprudlende feiring av språket vårt i boken Rare ord, forfattet av Helene Uri.

Rare ord

426 mystiske, merkelige og morsomme ord for nysgjerrige folkHelene Uri

Med denne boka kan du imponere både vennene dine og de voksne!

Les mer
Rare ord
Rare ord426 mystiske, merkelige og morsomme ord for nysgjerrige folkHelene Uri
288,–
Veil. pris329,–Du sparer41,–

Kategorien undervisning, fakta og informasjonsillustrasjon 

Diplom til "Museum"

Juryens kommentar: Et stort stykke researcharbeid har ledet til en bok som flommer over av spennende informasjon. Dette er den perfekte museumsguide for små (og store). Vi opplever at boken stimulerer til nysgjerrighet med artige observasjoner, spennende karakterer og variasjon i utsnitt og rytme. Innenfor en ganske komplisert og utfordrende brief har illustratøren på imponerende vis klart å leke seg.

Anna Fiske er en prisbelønt forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Fiske mottok diplom for boken Museum som hun har skrevet og illustrert.  Museum inviterer til samtale, men er også en bok som barna vil kunne fordype seg i på egenhånd.

Museum

Anna Fiske

Med Museum viser Anna oss at kunst er for alle – og at kunst er veldig mye rart!

Les mer
Museum
MuseumAnna Fiske
306,–
Veil. pris349,–Du sparer43,–

Kategorien barnebøker

Diplom til "Se opp for plaskrein!"

Juryens kommentar til Se opp for plaskrein!: En veldig morsom, spennende og gjennomført bok med spennende variasjon i layouten. Boken holdes i noe retro og nostalgisk palett, men oppleves i høyeste grad som moderne og relevant. Illustrasjonene er presise og lekne og har et kledelig mispass i fargeleggingen.

Illustratør Eivind Gulliksen har for andre år på rad fått diplom for en vitsebok i serien Helsprø vitsetegninger som han har gitt ut sammen med forfatter Bjørn Rørvik.

Gulliksen er utdannet illustratør fra Falmouth College of Arts, og har i tillegg bakgrunn fra Asker Kunstskole og Skolen For Grafisk Design. Han har illustrert en rekke bøker og liker å jobbe variert og i flere ulike stiler.

Diplom 2023

Se opp for plaskrein!

Helsprø vitsetegningerBjørn F. RørvikMorsom, annerledes og litt rampete julebok!


En tykk og gøyal bok med helsprø enruters tegnevitser. Her får du vinterlige vitser (og noen gjennombløte), med fokus på snø og jul. Teite og originale vitser for alle, men mest for barn! Hvis du har ledd av Larsons gale verden, vet du hva du har i vente!


Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Eivind Guliksen har gitt ut en rekke helsprø og lettleste bøker med dyregåter, og nå har de tatt steget enda lenger inn i vitseverdenen. SE OPP FOR PLASKREIN! er deres andre bok med helsprø enruters vitsetegninger. Her har de funnet fram sine aller teiteste og bløteste vitser.


Gjør deg klar til å le!

Les mer
Se opp for plaskrein!

Diplom 2023

Se opp for plaskrein!Helsprø vitsetegningerBjørn F. Rørvik
262,–
Veil. pris299,–Du sparer37,–

Diplom 2022

Hi-hi!

Helsprø vitsetegningerBjørn F. Rørvik

"Larsons gale verden" for barn!

En tykk og gøyal bok full av enruters tegnevitser. Har du ledd av Larsons gale verden, vet du at dette blir gøy. Her er det 76 morsomme, fargerike og litt overraskende vitser om en lang rekke temaer - men særlig om dyr.


Forfatter Bjørn F. Rørvik og illustratør Eivind Guliksen har gitt ut en rekke helsprø og lettleste bøker med dyregåter, og mellom disse to permene har de virkelig fått utfolde seg maks. I Hi-hi! har de funnet fram sine aller teiteste og tørreste og festligste vitser.


Gjør deg klar til å le!

Les mer
Hi-hi!

Diplom 2022

Hi-hi!Helsprø vitsetegningerBjørn F. Rørvik
262,–
Veil. pris299,–Du sparer37,–