Hanne Gellein er nominert til Sølvkniven 2023

Sølvkniven er en litterær pris som blir utdelt hvert år på krimfestivalen «Blodig Alvor i landsbyen» i Randaberg. 

Krimforfatter Hanne Gellein
Hanne Gellein debuterte i 2020 med krimromanen Alle fugler små, nå er hun nominert til Sølvkniven med sin andre roman Døden skal du lide.

Omtale

Hanne Gellein er utdannet sykepleier og hun har gått på Cappelen Damms krimforfatterskole. I 2020 debuterte hun med sin første krimroman Alle fugler små til strålende kritikker. Døden skal du lide er Gelleins andre krimroman, og er en karakterdrevet psykologisk krim inspirert av virkeligheten.

Sølvkniven

Sølvkniven er en litterær pris som blir utdelt hvert år på krimfestivalen «Blodig Alvor i landsbyen» i Randaberg. Den ble innstiftet i 2018 av festivalsjef Simen Ingemundsen. Trofeet er smidd av Smed T. Kristiansen, og skal forestille en blodpøl med en kniv plantet i sentrum. I juryen sitter festivalsjef Simen Ingemundsen, Henning Sviland, Hanne R. Utheim og Astrid Terese Risvold Skjeggerud.

Døden skal du lide

Døden skal du lide

Hanne Gellein

Døden skal du lide er Hanne Gelleins andre krimroman, og er en karakterdrevet psykologisk krim inspirert av virkeligheten.


Den viser oss hvilke grufulle handlinger et forkvaklet menneskesinn kan få seg til å forsvare. Religiøs fanatisme, forvrengt selvbilde og kunsten å stole på seg selv står sentralt.

På Moveien sykehjem virker beboerne forskremte, redde og forvirrede. I det siste har det vært usedvanlig mange dødsfall med en uvanlig hard influensasesong, og samtidig er det lite penger til vedlikehold. Stakkars demente Alma Lien, hun kom seg ut gjennom de stengte dørene og ble funnet frosset i hjel.


Rekken av dødsfall gir patologen Silje Andersen en dårlig følelse, og hun mistenker at noe kan være fryktelig galt. Men hvordan kan hun klare å bevise det? Det er jo naturlig at de gamle dør.Les mer

Hanne Gellein

Hanne Gellein (f.1978) er fra Trondheim, men bor i Østersund. Hun er utdannet sykepleier og debuterte i 2020 med Alle fugler små til strålende kritikker. Debutboken ble stemt fram til finalen i Årets Ulest 2021. Døden skal du lide kom i 2022, en karakterdreven krim om norgeshistoriens verste seriemorder. For denne ble hun nominert til krimprisen Sølvkniven. Aldri være trygg er Hanne Gelleins tredje krimroman, en intens historie med thrillerens tempo.

Les mer
Foto: Gunn Anita Sund