Malin Persson Giolito er vinner av Glassnøkkelen 2017

For krimromanen Størst av alt.         

 

Malin Persson Giolito er den femte kvinnen som blir tildelt Glassnøkkelen – prisen for Nordens beste krimroman.

Størst av alt  av Malin Persson Giolito er kåret til Nordens beste kriminalroman og tildelt den prestisjetunge prisen Glassnøkkelen.

Malin Persson Giolito er advokat og forfatter. Persson Giolito er datter av kriminologen og forfatteren Leif G.W. Persson og Birgitta Liedstrand.

Hennes store gjennombrudd som forfatter kom med kritikerroste Størst av alt.

De øvrige nominerte til Glassnøkkelen 2017 var Lars Kjædegaards Det der er verre (Danmark), Pauliina Susis Takaikkuna (Finland), Óskar Guðmundssons Hilma (Island) og vår egen Torkil Damhaugs En femte årstid.

Juryens begrunnelse

«Størst av alt er en rettsalsthriller med et skarpt og ofte humoristisk språk. Jeg-fortelleren, overklasse og tenåringsjenta Maria, står anklaget for en blodig skoleskyting. Spørsmålet om skyld og uskyld, naivitet og fordommer varieres elegant i en spennende og uforutsigelig intrige. Les den!»

Glassnøkkelen

Glassnøkkelen er er en årlig pris for det beste kriminallitterære verk i Norden delt ut av det Skandinaviska Kriminalsällskapet. Den ble første gang utdelt i 1992. Prisen går til en forfatter som skriver på svensk, dansk, finsk, islandsk eller norsk språk.

De øvrige nominerte i år var Lars Kjædegaards Det der er verre (Danmark), Pauliina Susis Takaikkuna (Finland), Óskar Guðmundssons Hilma (Island) og vår egen Torkil Damhaugs En femte årstid.

Les også:

Malin Giolito har skrevet sitt livs roman

 

Størst av alt

Malin Persson Giolito

Størst av alt er et drama så godt skrevet at den blåser leseren av banen fra første side.


De rikeste rike og de aller nederst på rangstigen trenger sjelden å møtes. Bare på Djursholms almenne gymnas. Fem tenåringer og en lærer som vil det beste. Det ender med en katastrofe. Ni månder senere stilles atten år gamle Maja for retten. Det er hevet over enhver tvil at Maja skjøt og drepte kjæresten sin Sebastian og bestevenninnen Amanda. Og han som ble hardt skadd, men overlevde, Samir, hva har han å si om Majas rolle? Størst av alt er på mange måter et portrett av Sverige i dag, samtidig som det er en hjerteskjærende skildring av forholdet mellom foreldre og barn, og det å være ung.


Kåret til Årets beste svenske kriminalroman av Svenska Deckarakademin: «Et originalt fortalt psykologisk rettssalsdrama i et skarpt og engasjerende språk»

Les mer
Størst av alt
Størst av altMalin Persson Giolito
201,–
Veil. pris229,–Du sparer28,–

Malin Persson Giolito

Malin Persson Giolito (f. 1969) er advokat og forfatter. Persson Giolito er datter av kriminologen og forfatteren Leif G.W. Persson og Birgitta Liedstrand. Hun vokste opp i Stockholm og Djursholm, studerte ved College of Europe og flyttet i voksen alder til Brussel hvor hun jobbet i Europakommisjonen.

Hennes store gjennombrudd som forfatter kom med kritikerroste Størst av alt, som blant annet ble kåret til Årets beste kriminalroman i Sverige. Netflix har laget TV-serie basert på Størst av alt lansert i 2019 under den norske tittelen Quicksand - Størst av alt.

Les mer
Foto: Anna-Lena Ahlström