Christine

Stephen King, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
Ernst W. Poleszynski (Oversetter)
179,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Sjalusi er ikke et grønnøyd monster
Det er en rød Plymouth Fury

Det er kjærlighet ved første blikk for high school-eleven Arnie Cunningham da han og bestekompisen Dennis Guilder får øye på en bil som er til salgs. Det er en rusthaug av en 1958-modell Plymouth Fury, som den eldre mannen som eier henne, kaller Christine.

Dennis vet godt at Arnie aldri har vært blant de mest populære, han vet også at han aldri har vært særlig interessert i biler. Men Christine snur opp ned på begge deler. Med nyvunnet selvtillit blir han endelig i stand til å ta igjen mot de som plager ham, og han får seg til og med en kjæreste. Ikke en hvilken som helst kjæreste, men den peneste jenta på Libertyville High, Leigh Cabot.

Samtidig blir Christine en altoppslukende hobby for Arnie, men både Dennis og Leigh synes det er noe ubehagelig ved denne bilen som tar all tiden hans. Da de begynner å grave, avdekkes en urovekkende fortid, og snart begynner uforklarlige ting å skje.

«Klassisk King … storslagent, fantastisk.»
New York Times Book Review

«Virkelig fengslende … noe av det beste King har skrevet.»
Publishers Weekly

«Skremmende … King er en fabelaktig historieforteller.»
San Francisco Chronicle

«King kan få det til å gå kaldt nedover ryggen på noen hver.»
Times

«Ingen over, ingen ved siden.»
Guardian

«En av USAs beste forfattere.»
Scotsman

«En uslåelig historieforteller.»
Mirror