Deretter

459

Harry Man og Endre Ruset, 2021, Innbundet, Bokmål

Deretter er en diktsamling som forsøker å minnes de som mistet livet i terroraksjonen i Regjeringskvartalet og på Utøya.

306,–
Veil. pris349,–Du sparer43,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Sorg påvirker oss kroppslig, abstrakt og personlig. Sorgen er et motstykke til den uuttømmelige følelsen vi har for hverandre – kjærligheten. Diktene i Deretter springer ut av vitnebeskrivelser fra terrorangrepet og tiltalebeslutningen fra 22. juli-rettssaken. Tekstene går samtidig i dialog med sorgdiktning fra litteraturhistorien.

Diktsamlingen Deretter er et felles kunstprosjekt over landegrenser, et unikt samarbeid mellom to poeter fra to land: norske Endre Ruset og engelske Harry Man. Samarbeidet har pågått over fire år, der tekst, visuell profil og komposisjon er blitt utvekslet og utviklet i fellesskap. Det er kanskje mest presist å beskrive boken som et «samskrift», skrevet for et norsk originalverk i diktform. Samlingen kommer også ut på engelsk, i en forkortet utgave, under tittelen Thereafter (Hercules Editions).

Deretter er en diktsamling som forsøker å minnes de som mistet livet i terroraksjonen i Regjeringskvartalet og på Utøya.