Diktator

Robert Harris, 2017, Ebok, Bokmål, EPUB
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Det var en tid da Cicero holdt Cæsars liv i sine hender. Men nå sitter Cæsar i førersetet og Ciceros liv er lagt i ruiner. På flukt, adskilt fra sin kone og barn, med sin eiendom beslaglagt og under konstant frykt for sitt liv er Cicero plaget av tanken på at han har ofret makt til fordel for prinsipper. For å vende tilbake trengs kløkt, ferdighet og mot. Og for en liten periode er den legendariske Cicero igjen den ledende skikkelsen i Roma.

Men politikk er aldri statisk og ingen statsmann uansett hvor slu, kan sikre seg helt mot andres ambisjon og korrupsjon.

«Med Diktator sluttfører Robert Harris trilogien om Cicero på en triumferende, overbevisende og dypt rørende måte. De tre romanen må være det engelske språks beste litterærere behandling av det gamle Roma. De bærer preg av mesterlig kildearbeid, en sympatisk innlevelse, politisk intelligens og ferdighet som forteller. (…)Det er en flott, dramatisk historie, fantastisk fortalt.(…)

Denne siste romanen er komplett og tilfredsstillende i seg selv. Du behøver ikke å ha lest de to andre for å nyte den, men enda bedre er det om starter med begynnelsen med det første bindet, Imperium. Og skulle Diktator være den første du leser, er jeg sikker på du ønsker å lese de to foregående.»

The Scotsman, Allan Massie

«Robert Harris Cicero-trilogi avslutter på storslått vis (…) kulminasjonen av 12 års arbeid og en bemerkelsesverdig litterær prestasjon.»

The Observer

«Spenningsromaner er ment å være spennende, men det er ikke mange som faktisk får opp pulsen og kortslutter den kritiske sansen. (…) Denne trilogien fortjener de beste skussmål en historisk roman kan få.»

The Times

"Robert Harris fullbyrde sin fantastiske trilogi basert på livet til Cicero. Jeg har ikke hatt større glede av romersk siden romersk historie mer Robert Graves Jeg, Claudius"

Anthony Horowitz, Guardian, Årets bøker

«Harris fascinasjon for politikk omdanner hans imponerende kunnskapsrikdom til avhengigskapende historiefortelling.

Peter Kemp The Sunday Times, Årets bøker