Exit vest

Mohsin Hamid, 2018, Heftet, Bokmål
John Erik Bøe Lindgren (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.
Dette er en bok til ettertanke.
Fædrelandsvennen

Omtale

I et land på randen av borgerkrig finner to unge mennesker hverandre. Viljesterke, sensuelle og selvstendige Nadia møter forsiktige og tilbakeholdne Saeed. De er to unge mennesker som gjør noe helt vanlig, forelsker seg i hverandre, i en verden som er i ferd med å forandre seg fullstendig. Deres historie er om hvordan vi lever i dag, og hvordan vi kan komme til å leve i morgen. Det er en historie om en verden i krise, og to mennesker på flukt.

Da krigen gjør livet farlig og uutholdelig, og det ukjente virker tryggere enn det kjente, i Saeed og Nadias hjemland bestemmer de to seg for å flykte. De slutter seg til horder av flyktninger som mot alle odds leter etter et sted i verden hvor det er plass til dem, hvor de ikke straks jages videre.

En usedvanlig og håpefull kjærlighetshistorie fra forfatteren av Den motvillige fundamentalist.

«En magisk fortelling. Det som gjør boka annerledes og dermed ekstra lesverdig er at den bruker surrealisme og en slags magisk realisme til å skape en poetisk avstand til både smerte og grusomheter.(...) Dette er en bok til ettertanke.» Fædrelandsvennen, Valerie Kubens. Terningkast 5.

«Det var som om Hamid visste hva som ville skje med Amerika og med verden, og gav oss et veikart over vår fremtid… På samme tid skrekkinnjagende og merkverdig forhåpningsfull.» The New York Times Book Review