Ferden til Bjørgvin

Søstre 8

Lukritzia Loven, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
129,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Sverres holdning til Eirill har endret seg. Fra å ha sett på henne som en djevelens yngel er han nå beskyttende og nesten omsorgsfull, og etter at hun ble stengt inne i kirken av presten forstår han at det ikke er trygt for henne å bli værende. Dermed bestemmer han seg for at hun skal sendes til kloster i Bjørgvin.

Livet i Nonneseter kloster blir en stor overgang for Eirill. Det var vondt å ta farvel med skogen, dyrene og menneskene hun er så glad i, men hun finner trøst i at hun skal lære å telle, lese og skrive, og i veggmaleriet over sengen, som viser en jente som ligner på Live.

– Jeg liker meg ikke her, hvisket hun til vegg-Live. I det flakkende lyset syntes hun det så ut som Live nikket forståelsesfullt til henne. – Ikke lager de god mat heller, fortsatte Eirill. – Og de sitter på benker og driter i hull inne i huset. Jeg kan ikke forstå at det skal være så hellig.