Hedvig er skolejente

Hedvig 1

Frida Nilsson, 2018, Innbundet, Bokmål
Cecilie Winger (Oversetter)
Katarina Vintrafors (Illustratør)
299,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Hedvig bor utenfor hutaheiti og er nabo med ingen. Heldigvis skal hun begynne på skolen. Der kan det meste skje! Og det gjør det. Hedvig får en veldig god venn, hun maner fram Den hvite dame på skoletoalettet, hun blir forelsket i en eremittkreps, forgifter en klassekamerat og klipper seg pigg til skolefotograferingen.

Hedvig er skolejente er den første boka i den kritikerroste svenske serien om Hedvig. Bøkene egner seg godt til høytlesning, eller til å lese selv, for målgruppen 6 til 9 år.

Frida Nilsson er forfatteren bak romanene Ishavspirater (2017) og Det tynne sverdet (2018), i tillegg til bøkene om Hedvig. Hun skriver om de helt store spørsmålene - livet, døden og kjærligheten - med grenseløs humor og stort alvor, og blir av kritikerne ofte sammenliknet med Astrid Lindgren og Roald Dahl.

Nilsson har mottatt internasjonal annerkjennelse for sitt forfatterskap, og bøkene hennes har blitt nominert til den prestisjetunge Deutscher Jugend Literaturpreis i Tyskland, i tillegg til flere litteraturpriser i Frankrike. Hun har blitt nominert til Augustprisen tre ganger, og i 2014 mottok hun Astrid Lindgren-prisen. I 2018 mottok hun Kulla-Gulla priset fra Svenska barnboksinstitutet.

Sagt om Hedvig-bøkene:

«Nydelig som en kveldshimmel hos Marikken» - DN
«Vittig, lett og lødig. Jeg gleder meg til de neste bøkene om Hedvig!» - Frøydis Eriksen, Barnebokkritikk.no
«Les, se, le, gråt og overraskes!» - SvD
«Det bobler av glede og galskap.» - Norrtelje Tidning
«Lykkelige er de barna som får bli kjent med Hedvig!» - Eva Bejhed, Bohuslänningen