Historien om Vinter-OL Bind 1

Vinter-OL 1

Bind 1 1924-1988

Hans Olav Lahlum og Øyvind Tronstad, 2021, Innbundet, Bokmål
499,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Historien om Vinter-OL 1924–1988 og Historien om Vinter-OL 1992-2018 er det første norske verket på 15 år som gir en samlet fremstilling av historien til Vinter-OL. Med tilsammen over 1200 tekstsider og langt over 100 bilder vil dette bli et nytt standardverk om norsk og internasjonal idrettshistorie. Verket består av to bind og tilsammen inneholder bøkene alt en ekspertleser trenger av navn og tall om Vinter-OL. Samtidig er dette for allmennlesere en spennende og engasjerende fortelling om arrangementene, konkurransene og sentrale utøvere fra Norge og andre vintersportsland.

For hvert Vinter-OL gir bøkene først et lettlest oversiktsbilde over arrangementet og konkurransene. Deretter tilbys leseren fordypning gjennom portretter med livshistoriene til en utvalgt kvinnelig og en utvalgt mannlig utøver. Spørsmålene om likestilling og inkludering i idretten er et gjennomgangstema, men begge bøkene analyserer også utviklingen av Vinter-OL opp mot viktige politiske begivenheter og samfunnsutviklingen gjennom de siste hundre årene.

Bind 1, som dekker alle Vinter-OL fra Chamonix i 1924 til Calgary i 1988, er en storslått julegave til alle vinteridrettsentusiaster, til alle quizfantaster – og til alle andre med et minimum av interesse for idrett, mennesker og historie.