Jordmoren i Auschwitz

Anna Stuart, 2023, Ebok, Bokmål, EPUB
Åse Feiring Cave (Oversetter)
179,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale


NYHET fra Anna Stuart! Les den uforglemmelige romanen Jordmoren i Auschwitz

Auschwitz, 1943: Da jeg holdt den nyfødte jenta i armene mine, lot jeg fingeren følge den svarte tatoveringen på låret hennes. Jeg ba til Gud om at dette tallet, som var identisk med morens fangenummer, en dag ville ville kunne ha kraft til å gjenforene en familie som var blitt revet fra hverandre av krigen.

Inspirert av en utrolig, men sann historie om en kvinnes kamp for kjærlighet, håp – og livet – under grufulle omstendigheter

Da Ana Kaminski blir dyttet gjennom porten til Auschwitz sammen med sin unge venninne Ester Pasternak, forstår hun at gode råd er dyre. For med hennes relativ høye alder er ikke fangevokterne overbevist om at hun kan være til nytte. Men Ana er jordmor, og med papirer som kan bevise det får hun og Ester, som assistenten hennes, armene tatovert med hvert sitt fangenummer og brakt til leirens fødeavdeling.

En jordmor skal bistå den fødende med å bringe barnet trygt til verden, men forholdene i leiren gjør dette til en ufattelig prøvelse. For det er nemlig ikke meningen at mange av disse barna skal leve, og de få som gjør det, de sterkeste og med mest ariske trekk, blir plassert hos tyske familier.

I dette helvete på jord får Ana et glimt av håp. Ana og Ester begynner å tatovere morens fangenummer et sted der det ikke er så synlig på den nyfødte, i håp om at mor og barn kan gjenforenes. For det går rykter om at krigen nærmer seg slutten.

Men så legger Ana merke til kulen på Esters mage ...

En aldeles hjerteskjærende og oppslukende roman om en kvinnes mot og besluttsomhet i en brutal og kaotisk verden. Perfekt for alle som liker Nattergalen, Tatovøren i Auschwitz og Alice-nettverket.

«Wow ... det føltes som hjertet ble røsket ut av brystet mitt ... spiller på hele følelsesregisteret.»
Spooky's Maze of Books ⭐⭐⭐⭐⭐

«Må leses, utvilsomt en av årets beste bøker ... for en hjerteskjærende historie ... Sørg for å ha nok snytepapir ...»
Echoes in an Empty Room ⭐⭐⭐⭐⭐

«... Jeg slukte denne boken i ett jafs ... Jeg er nesten målløs ... Jeg elsket denne boken, historisk fiksjon på sitt beste. Jeg kunne ha gitt den 10 stjerner.»
Page Turners ⭐⭐⭐⭐⭐

«Nydelig, hjerteskjærende, oppløftende og inspirerende.»
Fiction Books ⭐⭐⭐⭐⭐

«... en særdeles velskrevet og godt researchet fiksjonalisert fortelling om disse menneskenes liv. Hjertet mitt blødde mens jeg leste om alle de tragiske skjebnene, men medmenneskeligheten, håpet og heltedådene gjorde meg svært ydmyk. (...) Den ufattelig grufulle historien inneholder glimt av håp og lykke.»
The Sleepy Reader

«... en ualminnelig følelsesmessig opplevelse ... en oppsiktsvekkende god bok, som forfatteren kan være stolt av.»
Being Anne

«En betimelig påminnelse om hvordan styrke, mot og rettskaffenhet kan seire over ondskapen, til sjuende og sist. Jeg er så glad for at jeg leste den.»
Karen's Book Bag