Dyrehagen i Berlin

Månedens utvalgte 13

Anna Stuart, 2022, Ebok, Bokmål, EPUB
Åse Feiring Cave (Oversetter)
229,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

En uforglemmelig og hjerteskjærende roman om en tapper foreldreløs jente og en sjokkerende hemmelighet fra andre verdenskrig. Inspirert av en sann historie og midt i blinken for alle som likte Barna fra toget, Tatovøren i Auschwitz og Alice-nettverket.

Berlin, 2019: Britiske Bethan har fått seg jobb som veterinær i dyrehagen i Berlin. Med seg hjemmefra har hun en liste over tyske kvinnenavn som hun fant i sin avdøde mors smykkeskrin. Øverst på listen står det «Katharina Heinroth». Ingen kan gi henne svar på hvem disse kvinnene er, men Bethan klarer ikke å la det ligge ...

Dyrehagen i Berlin, 1943: Da foreldrene til ti år gamle Adelaide og hennes nyfødte søster blir drept i et bombeangrep, oppsøker en knust Adelaide morens beste venninne, Katharina Heinroth. Den snille dyrepasseren tar de to jentene under sine vinger. Bombingen fortsetter, og Adelaide prøver etter beste evne å stenge ute alt det fryktelige ved å ta seg av lillesøsteren og leke med de søte apeungene. Men da Katharina organiserer en farlig operasjon for å hjelpe barn og dyr ut av den sønderbombede byen, går noe galt. Og Adelaide må love adoptivmoren sin å holde på en sjokkerende hemmelighet – en hemmelighet som vil forandre Adelaides liv for alltid.

«Anna Stuart har ikke skrevet en motstandsløs fortelling om kjærlighet og oppdagelser under andre verdenskrig, men snarere en bredt anlagt historie bestående av mange lag, og med handling over flere tiår og satt til den verdensberømte dyrehagen i Berlin.»
Historical Novel Society

«Denne boken grep tak i meg fra første side … en innertier … Jeg elsket hver eneste side av den … Fantastisk!!»
To Read is to Breathe

«En uforglemmelig historisk roman som vil få leserne til å måtte tørke tårene … en gripende fortelling som garantert vil nappe i hjerterøttene. Følelsesmessig intens og nydelig skrevet … leserne kommer til å sitte som fjetret hele veien gjennom.»
Bookish Jottings

«Jeg ELSKET denne boken … Hjertet mitt blødde, og tårene rant konstant! Jeg kan ikke lovprise denne nok, jeg likte den så utrolig godt. En nydelig kjærlighetshistorie … en følelsesmessig berg-og-dal-bane … Så definitivt anbefalt herfra, du MÅ lese denne!»
Curled Up With a Good Book

«Den knuste hjertet mitt og satte det sammen igjen flerfoldige ganger … elsket denne boken fra første til siste side.»
Portobello Book Blog

«Hjertevarmt, livsbejaende og en sann glede å lese.»
My Bookish Blogspot