Klimaboka

Greta Thunberg, 2022, Ebok, Bokmål, EPUB
Lene Stokseth (Oversetter)
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag
Årets viktigste bok
Andreas Wiese, Dagbladet

Omtale

Greta Thunbergs taler rystet verden. Med Klimaboka har hun laget et viktig verktøy for alle som vil være med å redde den.

Det virker som en umulig oppgave: å sikre en trygg fremtid for livet på jorden, i en skala og hastighet som verden aldri har sett, i møte med enorme og mektige krefter – ikke bare oljemagnater og regjeringer, men selve klimasystemet i endring. Oddsen er mot oss, og vi går tom for tid. Men det trenger ikke være slik.

Over hele verden har geofysikere og matematikere, havforskere og meteorologer, ingeniører, økonomer, psykologer og filosofer brukt sin ekspertise til å utvikle en dyp forståelse av krisene vi står overfor. Greta Thunberg har laget Klimaboka i samarbeid med over hundre av disse ekspertene for å utstyre oss alle med denne kunnskapen. Ved siden av dem deler Greta sine egne historier om å lære, demonstrere og avdekke grønnvasking rundt om i verden, og avsløre i hvilken grad vi har blitt holdt i mørket. Dette er et av våre største problemer, viser hun, men også vår største kilde til håp. Når vi først har fått hele bildet, vil vi være i stand til å handle – og hvis en skolebarns streik kan sette i gang en global protest, hva kan vi gjøre sammen hvis vi prøvde?

Klimaboka viser at ved leve på det mest avgjørende tidspunktet i menneskehetens historie, har vi alle et ansvar, og at vi sammen kan gjøre det tilsynelatende umulige. Men det må være oss, og det må være nå.