Kunsten å forlise

En mann, en drøm og et karibisk eventyr

Peter Røren, 2012, Innbundet, Bokmål
399,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Dette er den sanne historien om Peter Røren og Mariann Palmborg, to middeladrende eventyrere som bygget seg et lite seilskip og ville seile jorden rundt. Drømmen om å finne paradis tok imidlertid brått slutt da skuta gikk til bunns i Karibien.

Men eventyret endte ikke på havets bunn.

Ønsket om å bryte med det vanlige livet der hjemme levde fremdeles i dem, så de hevet skuta og pekte ut ny kurs. Gjennom tusener av nautiske mil, orkaner, tsunami og en latinamerikansk revolusjon bygget de to opp immunitet mot motgang og en sterk motivasjon for å overleve. Til slutt fant de sitt paradis, som innvandrere og minoritet i en fremmed kultur.

Kunsten å forlise er en ramsalt og ærlig historie om et havseilas og et eventyr – varmt fortalt av en mann som alltid har nektet å gi opp drømmen.

«I det sørlige Karibien og langs kysten av Venezuela, er Peter blitt en levende legende med et renommé som den reneste trollmann. Du kan ikke stige i land på en øy uten å bli hjertelig tatt i mot om du nevner at du kjenner mr. Fixman, som er blitt hans kallenavn her nede.»
Gert Nygårdshaug