Kunsten å forlise

En mann, en drøm og et karibisk eventyr

Peter Røren, 2012, Ebok, Bokmål, EPUB
279,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

I 1984 satt Peter Røren ut fra Oslo med en 49 fot lang Colin Archer-skøyte kalt Fredag. Med et mannskap på sju dro han og samboeren Mariann ut på en jordomseiling som etter planen skulle vare i seks år. Bare ett år etter sjøsettingen, gikk imidlertid Fredag ned utenfor Union Island i Karibien. Det ble slutten på ett eventyr og starten på et annet.
Peter og Mariann valgte nemlig å gå i land på øya Bequia, hvor Peter etablerte seg som altmuligmannen Fixman – den dag i dag en levende legende i det sørlige Karibien.

Kunsten å forlise er historien om et forlis og et eventyr – og om en mann som nektet å gi opp drømmen han så for seg som guttunge.

«I det sørlige Karibien og langs kysten av Venezuela, er Peter blitt en levende legende med et renommé som den reneste trollmann. Du kan ikke stige i land på en øy uten å bli hjertelig tatt i mot om du nevner at du kjenner mr. Fixman, som er blitt hans kallenavn her nede.»
Gert Nygårdshaug