Mennesket i et nytt lys

Dag O. Hessen og Thore Lie, 2002, Innbundet, Bokmål
349,–
Tittelen finnes ikke lenger i sortimentet.

Omtale

Med utgangspunkt i Darwins ideer og deres mottagelse i Norge, skildrer denne boken en spennende og unik del av vår vitenskaps- og idéhistorie. Vi møter naturfagets norske pionerer, og får innblikk i et kulturliv som nærmest er uadskillelig fra Darwins utviklingslære. Da disse tankene ble lansert for verden i 1862, fikk diskusjonen rundt rasehygiene og den sterkeste rett nye impulser. Ord som “forandring” og “tilfeldighet” fikk ny mening. Siden har Darwin-debatten ikke stått stille i Norge, og den har preget vårt åndsliv kanskje mer enn vårt vitenskapelig miljø.

Navn som Treschow, Asbjørnsen, Bjørnson, Bjerke og Bjørneboe har vært viktige debattanter idet darwinismen har rystet landet, og vil fremstå for mange lesere i et nytt lys. Professor i biologi, Dag O. Hessen og forlagsredaktør og biolog Thore Lie er suverene formidlere.

Les utdrag fra boken

Anmeldelser"Hessen og Lie har skrevet en meget innsiktsfull og lærerik bok."
Sten Inge Jørgensen, Verdens Gang
Les hele anmeldelsen her

Les også"Boken er velskrevet og lettlest, men først og fremst viktig dokumentasjon på et fagfelt som er sentralt for alle med en viss interesse for norsk idèhistorie. Boken er å betrakte som et nybrottsarbeide."
Artikkel i Morgenbladet
Det moderne gjennombrudd