Snakk til meg!

Gode grep for ærlige samtaler med ungdom

Kirsten Holtmon Resaland, 2024, Ebok, Bokmål, EPUB
399,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Hvorfor svarer hun unnvikende når jeg spør om hvordan det var på skolen i dag? Hvordan kan jeg vite om det er noe som er galt når han aldri sier noe? Mange foreldre ønsker seg oppriktige svar når vi lurer på hvordan tenåringen har det, og vi håper at de vil prate med oss dersom det har skjedd noe. Men hvordan skal vi få det til? Gjennom gjenkjennelige eksempler fra unges hverdag gir barne- og ungdomspsykolog Kirsten Resaland konkrete tips til hvordan vi kan skape en trygg ramme for kommunikasjon mellom voksne og ungdom.

Kirsten Resaland har jobbet med barn og unge i ulike fora de siste tjue årene og har engasjert seg spesielt for dem som av ulike grunner er blitt skeptiske til om voksne kan være til hjelp. I denne boken viser hun hvordan vi ofte lar uvaner og samtalestrategier skape avstand til ungdommene vi ønsker å forstå. Har du reflektert over hvordan ledende spørsmål kan forstyrre det en tenåring hadde forberedt seg på å si? Og hvordan kan du overbringe en beskjed som neppe vil tas vel imot? Boken tilbyr en rekke konkrete innspill og grep som kan tilrettelegge for ungdommens ærlige fortelling, både om normale opp- og nedturer i livet og om vanskelige opplevelser eller trøblete tanker.

Snakk til meg! henvender seg ikke bare til foreldre, men også til lærere, fastleger og andre som har nytte av et bevisst forhold til kommunikasjon med ungdom. Teksten slipper leseren nært innpå de unge og inviterer samtidig til å betrakte seg selv utenfra med et skarpt, men tilgivende, blikk. For det er ikke lett å være den voksne i samtaler med en ungdom som kvier seg. Som både ønsker, og ikke ønsker, å åpne seg for oss. Det er spennende, men krevende, og det kan være godt med en håndsrekning på veien – full av håndfaste grep til gode samtaler med ungdom. Med denne boken håper Resaland å bidra med inspirasjon, aha-opplevelser og nyttige råd.