Tasmania

Paolo Giordano, 2024, Ebok, Bokmål, EPUB
329,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Paolo Giordano er akademikeren med doktorgrad i partikkelfysikk som fikk en verdenssuksess som romanforfatter med debuten Primtallenes ensomhet. Den kom ut i 2008 da Giordano bare var 26 år, og solgte over en million eksemplarer verden over. Med Tasmania gjør han nå et formidabelt comeback som romanforfatter. Boka ble kåret til årets roman i Italia, og er under oversettelse til 35 språk.

Paolo er i begynnelsen av førtiårene, og journalist og romanforfatter av yrke. Ekteskapet hans har nådd et bunnpunkt. Etter flere mislykkede prøverørsforsøk har kona hans bestemt at de skal gi opp drømmen om å få et barn sammen. Det føles mest skjebnesvangert for Paolo, som ikke har barn, mens kona har en datter fra et tidligere forhold.

For å komme seg unna sin egen krise, drar han til klimakonferansen i Paris. Vi er med andre ord i 2015, noen få dager etter at massive terrorangrep rammet den franske hovedstaden. Siden setter Paolo ut på en reise til nye byer og land, alt for å slippe å måtte dra hjem igjen og konfrontere sitt eget liv. Etter hvert skjønner Paolo at han ikke kan løpe fra sin egen skjebne. Men i en verden som er blitt så vanskelig som vår, hvor finner man et godt sted å konstruere en ny og bedre framtid?

Tasmania er en levende og originalt uttenkt samtidsroman. Paolo Giordano har en egen evne til å forene et nært og personlig drama som mange kan relatere til, med en subtil og perspektivutvidende diskusjon av store eksistensielle spørsmål. Dette er en roman om tvil og tro, vitenskap og klima, det å være forelder og det å elske noen.