Arrangement Velkommen til lanseringsfest for Soppsankeboka!

Soppsankeboka

Jørgen Ravneberg og Jim-André Stene

Fra soppsanking til kokekunst – De 100 beste soppene og hva de kan brukes til.


Soppsanking er i vinden som aldri før, og vi blir mer og mer opptatt av å høste fra naturen rundt oss. Soppsankeboka er en pedagogisk og enkel bok å bruke i jakten på velsmakende, spiselig sopp. 100 ulike sopper blir beskrevet med smaksnotater, bruksområder og tips, og illustrert med detaljerte fotografier.


Jørgen Ravneberg er kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen restaurant i Oslo. Jim-Andre Stene er daglig leder og gründer i Trøndelag Sankeri, leverandør av spiselige ville vekster og sopp til restauranter over hele landet. Ravneberg og Stene viser frem hundre ulike sopper og kommer med tips ikke bare til hvor og hvordan du finner soppene, men også hvordan du best kan tilberede dem.


I Soppsankeboka lærer du deg å identifisere og klassifisere soppene. Du lærer også hvor de vokser og når du bør plukke. Kunnskap om de ulike soppartene er viktig når du skal ut og høste. Du får vite om de viktigste kjennetegnene, om lukt, farge og utseende.


Boka er det også utstyrt med et utvalg grunnoppskrifter i eget kapittel.

Les mer
Velkommen til lanseringsfest for Soppsankeboka!
Soppsankeboka er en omfattende guide til den fantastiske verdenen av spiselig sopp, med 100 utvalgte arter og beskrivelser på hvordan du best kan bruke disse i mat, skrevet av Jim-André Stene og Jørgen Ravneberg.
Bli med oss for en kveld fylt med herlig prat, god musikk, fingermat inspirert av boken og drikke fra baren hos Kolonihagen Frogner.
Litt om hva du får oppleve på festen:
  • Presentasjon av boken fra forfatterne
  • Smaksprøver av retter inspirert av oppskrifter fra boken
  • Muligheten til å kjøpe signerte bok
  • En hyggelig kveld med flinke folk fra sopp- og nyttevekstverdenen
  • Salg av drikke i baren
Spre gjerne ordet og inviter venner og kjente, jo flere jo bedre!
Vi gleder oss til å se deg!

Bildet av Jørgen Ravneberg

Jørgen Ravneberg

Jørgen Ravneberg (f. 1992) er er opprinnelig fra Alta i Finnmark. Han kom til Oslo som kokkelærling hos Ylajali før han dro til Frankrike for å jobbe for trestjerners- og Michelin-restauranten Régis Macron. I dag har altaværingen en morsom og dynamisk hverdag som kokk og kjøkkensjef på Kolonihagen Frogner i Oslo. Her får han dyrke sin matfilosofi med feelgood-mat basert på kortreiste og bærekraftige råvarer i sesong, med minst mulig triksing. Ravneberg er også selvlært sanker og mener at det på nesten hvert gatehjørne skjuler seg en kulinarisk hemmelighet om man bare ser etter.

Jørgen Ravneberg var i 2022 én av tre finalister til å bli Norges bondelags Bondelagskokk: Vil bli bedre kjent med bonden. Blir Jørgen ny Bondelagskokk? - Norges Bondelag (bondelaget.no)

Forfatterprofil
Bildet av Jim-André Stene

Jim-André Stene

Jim-André Stene (f. 1982) vokste opp i Steinkjer i Trøndelag. Han har studert musikk, vært soldat i Afghanistan og jobbet som salgssjef. I 2019 startet han Trøndelag Sankeri AS, en bedrift som leverer selvplukket sopp og spiselige vekster til restauranter over hele landet.

Forfatterprofil