Albert Aaberg, gora og halvt menneske
Podkast med Abid Raja om psykisk helse

Journalist Martin Giæver besøker Abid Raja på kontoret. Raja forteller sterke historier fra en barndom full av fysisk og psykisk vold.

I podkasten leser Raja fra sin egen bok Min skyld, og vi får høre om da en ung Raja kunne endt opp som drapsmann.

Du kan også høre på podkasten her:

Les mer om Cappelen Damms fokus på psykisk helse her.

Under overflaten

Podkast med Abid Raja om psykisk helse

00:00-52:09
Min skyld

Min skyld

En historie om frigjøringAbid Raja

Tidligere kulturminister Abid Raja er blitt kalt breial, brautende, poserende og dominerende.


Hans liv har handlet mye om det motsatte: Om å skjule smertene og handikappet han ble født med, å skjule seg for volden og mobbingen – og å skjule kjærligheten til den han elsker. Skyldfølelsen hans – en blanding av skam og frykt, har hindret ham i å kjenne på de andre følelsene han som menneske er utstyrt med. Alt han har kjent, er et voldsomt sinne.


Da han som voksen oppsøkte en erfaren, kvinnelig psykolog for å få hjelp til å beherske temperamentet sitt, spurte hun: «Har du noen idé om hvor det sinnet kommer fra? Er det noe annet i livet ditt som du egentlig er sint for?»


Dette er den brutalt ærlige historien om Abid Rajas turbulente klassereise, hans mangeårige kamp for kjærligheten og den smertefulle frigjøringen fra skam, skyld og utenforskap.

Les mer
Min skyldEn historie om frigjøringAbid Raja
399,–

Abid Raja

Abid Raja (1975) er advokat, Venstre-politiker og tidligere kultur- og likestillingsminister i Solberg-regjeringen, og har gitt ut bøkene Dialog (2010) og Min skyld (2021) på Cappelen Damm. Han har tidligere stått bak Dialogmøtene og tenketanken Minotenk, som han etablerte i 2009. I 2010 ble han tildelt Fritt Ord-prisen for sitt arbeid, og i 2017 mottak han den internasjonale religionsfrihetsprisen i DC for sitt arbeid for å grunnlegge IPPFORB.com og fremme religionsfrihet globalt. For boken Min skyld mottok han, som første sakprosaforfatter på 20 år, Bokhandlerprisen i 2021. Boken har et samlet opplag på over 125 000 eksemplarer. I august 2022 ble det kjent at Viaplay har sikret seg filmrettighetene til Min Skyld med sikte på å lage en TV-serie basert på utgivelsen. Senere samme år ble han hedret med Åpenhetsprisen for boka.

Raja er gift med psykologen Nadia Ansar. De bor i Oslo med sine tre barn.

Les mer
Maria Kleppe Vihovde