Krimspesial 2022
Podkast med Nikolaj Frobenius, Klas Ekman og Jørgen Brekke i samtale med Hilde Sandvik.

Djevelske forfattere. I denne podkasten møter vi Nikolaj Frobenius, Klas Ekman og Jørgen Brekke i samtale med Hilde Sandvik. Opptaket er gjort på krimfestivalen som fant sted i Oslo.  

Hør Boktips’ podkast i din foretrukne strømmetjeneste:

Klas Ekman

Klas Ekman (f. 1975) er en forfatter og journalist som har skrevet flere anerkjente musikkbiografier og jobbet i en rekke av Sveriges største magasiner og aviser. For debuten sin, De kapable, fikk han en Crimetime Award for årets debut. Ekman er også ansatt i det prestisjefylte svenske forlaget Volante.

Les mer
Linnéa Jonasson Bernholm

De kapable

Klas Ekman

Klas Ekmans De kapable har blitt hyllet i svensk presse og ble Vinner av Crimetime Award for Årets krimdebut 2021!


De kapable er en klaustrofobisk thriller om vanlige mennesker som havner i en livsavgjørende ulykke. Klas Ekman skiller seg ut ved å krydre det svarteste mørke med varme, humor og stor grad av gjenkjennelse. Resultatet er en skrudd leseopplevelse som sitter i lenge etter at boken er ferdig.


En mann og en kvinne sjekker inn på et hotell. Johan gleder seg til en het natt med elskerinnen Anna. Mens Anna på sin side planlegger å avslutte affæren med Johan for å redde familielivet sitt. Helgen blir ikke helt som de har sett for seg. Ikke i det hele tatt. Det er når de er på vei hjem dagen etter at katastrofen inntreffer og en usannsynlig marerittlignende reise begynner ... Snart har de mistet totalt kontroll over det som i utgangspunktet var to helt alminnelige liv.


Hva er det som fenger så sterkt med denne boken? Klas Ekman sier selv: «Jeg tenkte egentlig bare at jeg ville skrive en underholdende relasjonsthriller inspirert av gamle noirromaner. Men det sies jo at originalitet oppstår når man prøver å gjøre som alle andre – og mislykkes. Det er noe der.» Noen har kalt boken «en beksvart komedie», SvDs anmelder kalte den «feel-bad på sitt beste». Mange anmeldere trekker fram det unike og originale med De kapable, samtidig som det er en utrolig nervepirrende og ubehagelig historie.


Forfatter Jens Lapidus sa følgende om boka: «Stemningen er uhyggelig, gjenkjennelsesfaktoren høy, karakterene er menneskelige. Man vil ha mer!»

Les mer
De kapable
De kapableKlas Ekman
399,–