Krimfestivalen kveld fredag 18.mars Centralteatret

Krimfestivalen er en gratis festival med over 50 forskjellige arrangement og over 60 krimforfattere. Festivalen arrangeres i Cappelen Damm-huset i Akersgata og på Centralteatret. Siden festivalen først ble arrangert i 2012 har den vært en stor suksess, blant annet trukket frem av The Guardian som en av verdens fremste krimfestivaler.

Program

  • Kl 1615 Teaterkjeller’n Fredagspils med Tom Egeland og utvalgte krimforfattere Tom Egeland møter Atle Nielsen, Jaran Damman, Sven Petter Næss, Olav Rokseth, Randi Fuglehaug og Aurstad & Westberg.
  • Kl 1715 Teaterkjeller’n Forfatterduoen Jørn Lier Horst og Thomas Enger i samtale med Hilde Sandvik.
  • Kl 1745 Teaterkjeller’n Møt tre av kriminallitteraturens helter og deres skapere: Gunnar Staalesen, Trude Teige og Sven Petter Næss. Programleder: Sarah Natasha Melbye 
  • Kl 1830 Teaterkjeller’n OP-5 timen med Asbjørn Slettemark og Aslak Nore OP5 er en av Norges beste krimblogger. I OP-5 timen diskuterer de hva som er best og verst når det gjelder krimbøker, tv-serier og film. Gjester: Mohlin & Nyström og Tove Alsterdal
  • Kl 1930 Centralteatret Hovedscenen Festkveld med Krimteatersport og fengslende samtaler Krimteatersport: Improteater om krim med to av Norges ledende impro-skuespillere: Helén Vikstvedt og Harald Eia.
  • Fengslende samtaler: Alex Michaelides, Jørn Lier Horst, Kristina Ohlsson, Aslak Nore og Johan Theorin Programleder: Asbjørn Slettemark

Atle Nielsen

Atle Nielsen har 40 års fartstid som journalist, forfatter, quizmaster og artist. Han har utgitt en lang rekke bøker, blant annet Hytteboken og Den store boken om tog. Høsten 2023 er han klar med sin nye bok; Hallo! En nostalgisk og underholdende reise gjennom telefonens historie.

Les mer
Foto: Lina Hindrum

Jaran Dammann

Jaran Dammann (f. 1966) er utdannet tømrer og økonom. Han har tidligere skrevet seks humorbøker og spenningsromanene Mørkets ansikt (2012) og Dødstimen (2018).

Les mer
Foto: © Agnete Brun

Carina Westberg

Carina Westberg (f. 1972) er oppvokst på Kjeller, men bor i Oslo. Hun bokdebuterte i 2004 med Trettenkloa, første bok i serien om Absalom og Miranda, skrevet sammen med Tore Aurstad. Så langt har forfatterskapet vært preget av en forkjærlighet for grøss, spenning og mysterier. Ved siden av skrivingen jobber hun som oversetter.

Les mer
Bildet av Carina Westberg

Tore Aurstad

Tore Aurstad er født i 1972 i Odda, men har vokst opp i Aurskog på Romerike og er nå bosatt i Oslo. Han skriver bøker for både barn, ungdom og voksne, og jobber også som oversetter. Aurstad ble nominert til Kultur- og kirkedepartementets oversetterpris for barne- og ungdomslitteratur 2006 for sin oversettelse av John Boynes Gutten i den stripete pyjamasen. I 2016 ble krimboka Nattevandreren nominert til Rivertonprisen.

Les mer
Bildet av Tore Aurstad

Alex Michaelides

Alex Michaelides ble født på Kypros i 1977 og har gresk far og engelsk mor. Han studerte engelsk litteratur på Cambridge og fikk sin MA i manusutvikling ved filminstituttet i LA. Han har skrevet manus til flere store Hollywood-filmer. Han bor i London.

Michaelides fikk en eventyrlig start på forfatterkarrieren med Den tause pasienten – som ble den mest solgte debuten i verden i 2019. Den lå over ett år på New York Times' bestselgerliste og er solgt til 49 land, noe som er rekord for en britisk debutant. Brad Pitt og Plan B har sikret seg filmrettighetene til thrilleren, som har ligget på bestselgerlistene i hele verden og har fått glimrende kritikker av internasjonal presse. Også i Norge har anmelderne latt seg begeistre og landet på terningkast 5 og 6. Forfatteren deltok på Krimfestivalen i Oslo 2020.

Les mer
© Wolf Marloh.