Boktips LIVE
Henrik Langeland har fanget to tiår i Oslo med romanserien Verdensmestrene

Verdensmestrene-serien bringer vår nære fortid til live gjennom treffende tidskoloritt, presise miljøskildringer, tempo og nerve. Henrik Langeland forteller om ambisjonen bak serien og den nye tredjeboka «Paradis».

Paradis

Paradis

Henrik H. Langeland

For Amar Singh er livet trøblete. Foreldrene tror sønnen lever som en pliktoppfyllende ung sikh med ingeniørambisjoner. I realiteten tar han strøjobber i et bilverksted på Helsfyr og har funnet tilhørighet i islam - uten at de muslimske kameratene i moskémiljøet på Grønland kjenner bakgrunnen hans. Amars nære venn Fazal er på vei inn i fanatismen, og idet romanen åpner, har ungdomskjæresten Preeti blitt tvangsgiftet.



Så dukker Hauk opp.



Tredje bind i Langelands Oslo-syklus er en frittstående fortelling om savn, lojalitet og sårbarhet i byens sprikende realiteter tidlig på 1990-tallet.


Les mer

ParadisHenrik H. Langeland
429,–

Henrik H. Langeland

Henrik H. Langeland (f. 1972 i Oslo) fikk sitt gjennombrudd som forfatter i 2003 med romanen Wonderboy, en utgivelse som var med på å definere en epoke i norsk økonomisk historie. Fire år senere kom Francis Meyers lidenskap, lagt til Universitetet i Oslo der han selv har tatt doktorgraden med en avhandling om Marcel Proust.

I 2010 utga han Verdensmestrene, første bind i en romansyklus om fire oslofamilier på åtti- og nittitallet. Andre bind, Hauk og due, utkom i 2012.

I 2013 møter vi igjen Christian von der Hall fra Wonderboy i den underholdende romanen Fyrsten. Tretten år etter dot.com-kollapsen har Christian von der Hall skjønt at det finnes én ting her i livet som er mye mer interessant enn penger: Makt.
I mai 2020 fulgte Langeland opp med Showtime!, siste bind i trilogien om Christian von der Hall, som nå er startup-stjerne og toppsjef i landets ledende eventbyrå.

Høsten 2021 lanserte Langeland et nytt bind i romansyklusen Verdensmestrene: Romanen Paradis. Tredje bind i Langelands Oslo-syklus er en frittstående fortelling om savn, lojalitet og sårbarhet i byens sprikende realiteter tidlig på 1990-tallet.

Henrik H. Langeland har også skrevet flere sakprosabøker, blant annet Ut å stjæle lesere - Håndbok i fortellekunst.
Langeland har i flere år holdt skrivekurs som retter seg mot dem som vil lære seg de konkrete mekanismene den godt skrevne fortellingen er basert på. Siden 2008 har over tusen personer deltatt på seminarene hans – ikke bare skjønnlitterære forfattere, men alle med ambisjoner om å skape bedre fortellinger. Les mer om skrivekurset Fortellekunst her!

Les mer
Foto: Svein Finneide