Didrik Solli-Tangen
Last ned bildet© Foto: Lina Hindrum

Didrik Solli-Tangen

Didrik Solli-Tangen (f.1987) er en populær sanger og programleder. Hans første bok Lær å synge som en proff (2023) har stemmeøvelser og snedige sangtips for alle som liker å synge.

Didrik Solli-Tangen var ikke den fødte sanger. Han likte å underholde andre, men hadde aldri stått alene på en scene. Da han som 16-åring troppet opp på døren hos operasanger Anders Vangen var han klar i sin tale: Han skulle i hvert fall ikke synge opera. Musikal, derimot, kunne han relatere seg til, og da privatlæreren ga ham notene til Anthem fra musikalen Chess, var han solgt. Veien fra musikal til opera var ikke lang, og Didrik Solli-Tangen søkte seg videre til Barratt Due musikkinstitutt.

Under utdanningen i klassisk sang ved Barrat Due ble han kjent med fiolinist Alexander Rybak. Da Rybak skulle delta i den norske Melodi Grand Prix-finalen i 2009, introduserte han Didrik for MGP-general Per Sundnes. Dette møtet resulterte i MGP-deltakelse og seier for den unge tenoren i 2010. Med vinnerlåten «My Heart Is Yours» fikk Didrik nasjonalt gjennombrudd.

Didrik Solli-Tangen har holdt tallrike konserter rundt om i Norge, Europa og USA. Han har opptrådt for kongefamilien, sunget duett med Solveig Kringlebotn og José Carreras, gitt ut album og tatt en bachelorgrad i klassisk sang. I 2012 vant han kjendisutgaven av – 71° nord foran Ole Edvard Antonsen. Vennskapet de to utviklet resulterte i et hundretalls julekonserter i perioden 2012–2017.

Solli-Tangen har gjort en rekke TV-opptredener, og ledet to sesonger av Skal vi danse sammen med Katrine Moholt (2014–2015). Han kom også på andreplass i sangprogrammet Stjernekamp i 2017. I 2021 vant Didrik Solli-Tangen Maskorama som Snømonsteret, foran 1,2 millioner seere. I 2023 deltok han i fjerde sesong av det populære realityprogrammet Kompani Lauritzen.

Lenker

Titler i salg

Kategori

Format

Språk

 • Lær å synge som en proff av Didrik Solli-Tangen (Nedlastbar lydbok)

  Lær å synge som en proff

  Didriks metodeDidrik Solli-Tangen
  Bokmål2023Nedlastbar lydbok
  399,–
 • Lær å synge som en proff av Didrik Solli-Tangen (Innbundet)look-inside

  Lær å synge som en proff

  Didriks metodeDidrik Solli-Tangen
  Bokmål2023Innbundet
  200,–
  Veil. pris399,–Du sparer199,–
  Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.