De nominerte til Astrid Lindgren Memorial Award 2024

Gro Dahle, Anna Fiske, Bjørn F. Rørvik, Svein Nyhus og Øyvind Torseter.

De nominerte til Alma prisen 2024, Gro Dahle, Anna Fiske, Bjørn F. Rørvik, Svein Nyhus, Øyvind Torseter
De nominerte til Alma prisen 2024; Gro Dahle, Anna Fiske, Bjørn F. Rørvik, Svein Nyhus, Øyvind Torseter

ALMA, Astrid Lindgren Memorial Award – er verdens største pris for barne- og ungdomslitteratur. Fra Cappelen Damm fem nominert til den gjeve ALMA-prisen, Gro Dahle, Anna Fiske, Bjørn F. Rørvik, Svein Nyhus og Øyvind Torseter.

De nominerte

Gro Dahle har utgitt mange kritikerroste og prisbelønnte bøker i ulike sjangere for både voksne og barn. Bøkene hennes er oversatt til en rekke språk. I tillegg til et aktivt og rikt forfatterskap, har hun etablert seg som en ettertraktet skrivelærer. Hennes siste utgivelse er Harehjerte som hennes datter Kaia Linnea Dahle Nyhus har illustrert. Kaia Linnea Dahle Nyhus er en kritikerrost og prisbelønnet bildebokskaper, illustratør og forfatter, som har vunnet en rekke priser.

Anna Fiske nominert fra både Sverige og Norge. Hun er forfatter, illustratør og tegneserieskaper. Fiske står bak en rekke bildebøker og tegneserier, både med egne tekster, og som illustratør for andre forfattere, som har gitt henne flere høythengende priser og utmerkelser. Hennes siste utgivelse er Hvordan snakker man om døden som er med i den kritikerroste Hvordan-serien, hvor tar Anna Fiske tar for seg små og store spørsmål. Bøkene er i kjent stil både hjertevarme, inkluderende og morsomme. 

Bjørn F. Rørvik er en av våre mest anerkjente barnebokforfattere, og kanskje mest kjent for bildebøkene om Bukkene Bruse sammen med illustratør Gry Moursund, i tillegg til Reven og Grisungen-serien. Hans siste utgivelse er Bukkene Bruse og julenissen illustrert av Gry Moursund.

Svein Nyhus er er en av våre fremste illustratører og bildebokskapere. Han har mottatt en rekke priser, blant annet Brageprisen og prisen for Årets vakreste bildebok. Han har gjennom mange år samarbeidet tett med sin forfatterkone Gro Dahle. Sammen står de bak en serie kritikerroste og prisbelønte utgivelser. 

Øyvind Torseter er en av Norges fremste tegnere, illustratører og bildebokskapere. Han har skrevet og illustrert en rekke kritikerroste og brisbelønte bøker. I 2014 vant han den prestisjefylte Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris som illustratør av Brune, skrevet av Håkon Øvreås. Hans siste bok eDronefangeren  femte bok om Mulegutten.

Harehjerte

Gro Dahle

Noen er redde for mørket. Noen er redde for
slanger og edderkopper, eller klovner og nisser
med skjegg...

Les mer
Harehjerte
HarehjerteGro Dahle
299,–

Hvordan snakker man om døden?

Anna Fiske

En perfekt samtalestarter for alle som har
spørsmål om døden, eller kjenner noen som har
gått bort.

Les mer

Dronefangeren

Øyvind Torseter

I en by på en øy bor Mulegutten. Han får et varsel om
en katastrofe, og stenger seg inne. Rottene har tatt
over byen.

Les mer

Bukkene Bruse og julenissen

Bjørn F. Rørvik

Bukkene Bruse er klare for nye eventyr!
Det nærmer seg jul, men julenissen har aldri
vært hos Bukkene Bruse. 

Les mer

Astrid Lindgren Memorial Award

ALMA-prisen ble opprettet etter forfatterens død i 2002 av den svenske stat, og administreres av kulturrådet i Sverige. Målsettingen er å styrke og øke interessen for den gode barne- og ungdomslitteraturen fra hele verden.

Prisen er på 5 millioner svenske kroner, og deles ut til en eller flere forfattere, illustratører, fortellere eller lesefremmende organisasjoner som holder høyt kunstnerisk nivå og virker i Astrid Lindgrens ånd.

I tillegg til juryen på 12 er det mange organisasjoner som har anledning til å sende inn sine nominasjoner, cirka 200 fordelt over hele verden pr. nå.