Vigdis Hjorth er nominert til Booker International Prize 2023

For romanen Er mor død oversatt til engelsk av Charlotte Barslund.

Vigdis Hjorth-is-mother-dead
Vigdis Hjorth er nominert til Booker prize med den engelske utgaven av Er mor død, som er oversatt av Charlotte Barslund.

Som tredje norske forfatter noensinne er Vigdis Hjorth nominert til Bookerprisen. Prisen er en av de mest prestisjetunge litterære utmerkelsene i den engelskspråklige verden. Tidligere har Jon Fosse og Roy Jacobsen vært nominert.

Vigdis Hjorths Er mor død (2020) fikk svært god mottakelse og ble nominert til Brageprisen og Subjektprisen. Romanen er også nominert til Kritikerprisen, Ungdommens Kritikerpris og Nordisk råds litteraturpris.

Cappelen Damm Agency kan informere om at romanen er solgt for utgivelse i 15 land. I oktober 2022 lanserte forlaget Verso Books romanen i både USA og UK, oversatt av Charlotte Barslund.

Mottakelsen har vært strålende, og de gode anmeldelsene har bidratt til stor interesse for romanen. 

Er mor død

Er mor død

Vigdis Hjorth

Johanna er kunstner og har tilbrakt de siste tre tiårene i USA sammen med mannen sin og sønnen deres. Etter at mannen dør, vender Johanna tilbake til hjemlandet. Hva gjenstår av livet Johanna etterlot seg i Norge for flere tiår siden? Hva forventer hun å finne når hun kommer tilbake? Hvordan skal hun greie å bygge bro mellom fortid og nåtid? I romanen følger vi Johannas selvransakelse, men også hennes forsøk på å forstå og nærme seg sin mor. Igjen skriver Vigdis Hjorth medrivende og dyptloddende om tidløs tematikk.


Les mer
Er mor dødVigdis Hjorth
376,–
Veil. pris429,–Du sparer53,–

Bookerprisen

​Den internasjonale Bookerprisen går til en bok oversatt til engelsk, og i dag ble de 13 nominerte forfatterne offentliggjort. Den 18. april vil 13 nominerte bli redusert til en kortliste bestående av seks forfattere. Vinneren utropes under en seremoni i London den 23. mai. Prisen – som er på over 500 000 kroner – deles med oversetter av romanen. Det ligger en uvurderlig oppmerksomhet både i å nomineres og å vinne, og dette har som regel stor betydning for forfatterskapene.

Les også Vigdis Hjorth tipser: 6 bøker om oppvekst