Baron Wenckheim vender hjem

László Krasznahorkai, 2021, Innbundet, Bokmål
Ove Lund (Oversetter)

429,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Baron Wenckheim vender hjem er av internasjonale kritikere blitt hyllet som Krasznahorkais modne mesterverk. Med mørk humor og skarp ironi – og i sine umiskjennelige lange setninger – tegner den ungarske nobelprisfavoritten et uforlignelig, uforglemmelig og nær sagt altomfattende portrett av vår europeiske samtid.

«Er det en sørgemarsj? I så fall er det den mest forrykte som noen gang er komponert.» Die Zeit

Béla Wenckheim, en tilårskommen aristokrat, er på vei tilbake til den ungarske småbyen han forlot som ung mann. Ryktet løper foran ham, og myndighetene i den lille byen legger storslagne planer for hvordan de skal komme på fote igjen med baronens penger. Det verken borgermesteren, den korrupte politimesteren eller den lokale motorsykkelgjengen – som forsvarer «sanne verdier» – vet, er at baronen er raka fant: Han har flyktet fra Buenos Aires for å slippe unna spillegjeld og fengselsstraff. Dessuten vil han se igjen gymnaskjæresten, Marika.

Da baronen til slutt dukker opp, eksploderer den lille byen i kollektivt hysteri, sladder og forviklinger. Men ingenting tar den retningen borgermesteren – eller baronen – hadde tenkt.

«Baron Wenckheim vender hjem er enestående og kompromissløs – et mesterverk fra en av vår tids store forfattere.» Juryuttalelse, National Book Award