Billy Summers

Stephen King, 2022, Heftet, Bokmål
Halvor Martins (Oversetter)
229,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Fra den legendariske historiefortelleren Stephen King kommer en oppslukende roman om en anstendig mann i en tvilsom jobb

Billy Summers er en leiemorder med hjertet på riktig sted. Han tar kun livet av mennesker som fortjener å dø, ellers får han ikke sove om natten. Han ser på seg selv som en renovasjonsarbeider med våpen, og han er den beste i bransjen. Nå planlegger han å legge dette livet bak seg. Han skal bare gjøre unna ett oppdrag først.Han skal bare gjøre unna ett oppdrag først.

Under dekke av å være forfatter installerer Billy seg i en leilighet mens han venter på at hans siste offer skal innfinne seg. Billy er en av verdens beste snikskyttere, en høyt dekorert Irak-veteran og en ekspert i å forsvinne uten et spor når jobben er gjort. Så hva kan egentlig gå galt?

Billy Summers er en roman om kjærlighet, hevn og skjebne – og en tvilsom helts siste forsøk på å finne sjelefred. I rollene finner du en av de mest tiltalende og overraskende duoene som noen gang har figurert i en King-bok, som sammen setter seg fore å hevne forbrytelsene til en usedvanlig ond mann.

På førsteplass på New York Times' bestselgerliste
Årets bok i Esquire, Wall Street Journal, Booklist, BookBub, Kirkus, Parade, Scribd, Apple Books og Tampa Bay Times

«Billy Summers er en ambisiøs, stramt komponert og tiltalende hamløper av en bok: soldatberetning, platonisk kjærlighetshistorie, noirkrim og et portrett av en godt voksen manns utvikling. Gledene ved den er utallige, og den taler til hjernen, hjertet og nervesystemet i like stor grad.»
Wall Street Journal

«En intens, oppslukende historie om en intellektuell leiemorder som sliter med å følge den smale sti - og forfatterens beste bok på mange år ... En fengslende leseopplevelse med et kløktig plot, akkurat passe hardkokt og til tider nesten magisk oppfinnsomt.»
Los Angeles Review of Books

«Kings seneste bok handler om en leiemorders siste oppdrag, noe som innebærer en undercoverjobb som forfatter. Denne jobben viser seg å være vel så givende som det som er den egentlige jobben hans, som ikke går helt etter planen. Men det er noe av det som gjør denne overraskende, mangefasetterte thrilleren så bra.»
Washington Post

«Et vitnesbyrd om forfatterens utrettelige energi og selvtillit. Øyet han har for detaljer, spesielt når det gjelder den mer lurvete delen av småby-USA, er skarpt ... levende og livlig.»
New York Times Book Review

«En av de mange bemerkelsesverdige sidene ved Stephen King er at han har til gode å gå tom for ideer. Eller for å si det på en annen måte: Han er flink til å finne nye innfallsvinkler på temaer som har interessert ham i hele hans karriere som forfatter ... Partiene der Billy skriver om livet sitt, er noen av de beste i boken ... Det er først når [Billy] finner et publikum til livshistorien sin at boken virkelig skinner.»
Rob Merrill, Associated Press