Blodspill

Vestavind 4

Torill Karina Børnes, 2024, Ebok, Bokmål, EPUB
129,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag

Omtale

Bergen 1612

Det er ikke Marias skjebne å forgå i sjøen – hun skal bli i Bergen og aldri vende tilbake til Orknøyene. For familien hjemme må hun være død, bare på den måten kan hun unnslippe ekteskapet med Hawcro. Mens Leeona forbereder seg på å seile hjem, trygler Maria henne om å holde hemmelig at hun faktisk lever. Er dette et løfte Leeona kan gi?

I skuffelse over Marias svik har Ranald blitt med sin fetter George Sinclair til Norge. En skotsk armé skal kjempe på svenskekongens side, og leiesoldatene er på vei gjennom Gudbrandsdalen, intetanende om at en bondehær er under mobilisering, og at et blodig slag er i vente.

«Godt folk!» fortsatte lensmannen med sin velklingende, kraftige røst, som presten vel kunne misunne ham. «Det toger en fiende innover Gudbrandsdalen, som snart er fremme i vår bygd! En budstikke har nådd meg fra våre frender i Romsdal at leiesoldater til svenskekongen, et skottefølge, er på vei. Denne fienden har herjet og brent på sin vei.»