Etter åndemaneren

Grønlands-trilogien 3

Grønlandstrilogien, bind 3

Kim Leine, 2021, Ebok, Bokmål, EPUB
249,–
Du må være registrert som privatperson for å kjøpe e-bøker. Ingen angrerett. Kan lastes ned fra Min side under Digitale produkter. Kan sendes til Kindle.
Last ned utdrag
Fremragende fortellerkunst
Adresseavisa

Omtale

I tredje bind av Kim Leines storslåtte Grønlandstrilogi er vi kommet til 1880-årene.

Datteren til Hanseeraq, som vi møtte i forrige bind, er hjemme i bygda Sydprøven. Vi følger hennes familiehistorie. En historie som er viktig, ikke minst fordi den omfatter åndemaneren Aappaluttoq.

Samtidig er en vitenskapelig, kartografisk og etnologisk ekspedisjon til det den gang ukjente Østgrønland den historiske kjernen i romanen. Løytnant Gustav Holm, leder ekspedisjonen sammen med kirkens mann Johannes Hansen, som er ansvarlig for det grønlandske mannskapet bestående av kvinnelige roere og en mannlig kajakkpadler

Romanens tredje spor er nevøen til Hanseeraq, Jens, som reiser til København for å finne sin far. Faren viser seg å være død, men Jens blir værende i ti år før han kommer seg hjem. Han blir venner med flere av tidens kjente forfattere, og virvles inn i nattelivet på godt og vondt, og ender med å bli anklaget for mord.

I en rammefortelling føres historien helt opp til 1953 da Grønland ble innlemmet i Danmark som et amt.

Dette er Kim Leine som vi elsker ham. Her slås det på stortromma og det største lerretet spennes opp. Det er en burlesk og livsbejaende roman, som også tar for seg skandinavisk kolonihistorie på originalt vis.