Familien på Lyckeborg

Magnolia 1

Ragnhild Havstad, 2023, Heftet, Bokmål
0,–
Veil. pris79,–Du sparer79,–
Sendes fra oss i løpet av 1-3 arbeidsdager.

Omtale

Et stort ønske om å hjelpe viser vei til det livet hun ønsker å leve …

Bli med til idylliske Arendal i 1886! Ragnhild Havstad har skrevet en hjertevarm og levende romanserie fra Sørlandet. 


OM SERIEN: Elle er født inn i den velstående familien Lycke. Som datter av en skipsreder har hun alt – unntatt sin mors kjærlighet. Hvorfor er moren så avvisende når hun overøser broren med kjærlighet?
Elle har et stort hjerte, ikke bare for sine nærmeste, men også for byens fattige. Hun ser at barna deres lider, og brenner etter å hjelpe dem.
En sjokkerende hendelse fører til at mange av Arendals innbyggere taper mye, og noen mister alt.


Kjære leser! 

Handlingen i Magnolia er lagt til en dramatisk tid i Arendals historie. Arendalskrakket er den største økonomiske katastrofen i Norge noensinne. Det ble utløst av omfattende banksvindel, og fikk enorme konsekvenser for hele landsdelen. Et ras av konkurser førte til 50 prosent arbeidsledighet på det verste.

Kulissene i Magnolia er vakre Arendal og den nydelige skjærgården utenfor. Jeg har forsøkt å forestille meg byen slik den så ut da, og menneskene slik de kanskje levde. Tenk så spennende det hadde vært å tidshoppe nesten 140 år tilbake i tid! Være flue på veggen når de rike arendalsborgerne koste seg med selskapeligheter, ball og utflukter til alle de fine lystgårdene de bygde seg ved sjøen eller på landet. Oppleve hvordan de drev sin blomstrende handelsvirksomhet med omtrent hele verden. Men også se hvordan rikdommen bare var forbeholdt noen.

Magnolia er en fortelling om hvordan det var å være en ung kvinne mot slutten av 1800-tallet. Om å bo i en by med stor velstand og rikdom, hvor plutselig alt går nedoverbakke … Den handler om vennskap, om å stå opp for det som er rett og om å følge samvittigheten sin. Og om den store kjærligheten, selvsagt!

Håper du liker MAGNOLIA!

Ragnhild Havstad